REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

VIDEO Proteste anti-restricții în Israel: mii de oameni au ieșit în stradă și au mers acasă la Benjamin Netanyahu

VIDEO Proteste anti-restricții în Israel: mii de oameni au ieșit în stradă și au mers acasă la Benjamin Netanyahu

Replica API 19 iulie 2020 | 00:00 1020

Mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă seară la Ierusalim şi Tel Aviv pentru a denunţa corupţia şi modul de gestionare a pandemiei de COVID-19 şi a consecinţelor sale de către guvernul israelian, notează AFP.

Nemulţumirea populară s-a intensificat în ultimele zile, pe fondul noilor restricţii impuse în contextul noului val al pandemiei care a afectat economia, protestatarii acuzând guvernul că este "deconectat" de la realitate.

O primă adunare a avut loc la Ierusalim în faţa reşedinţei premierul israelian, Benjamin Netanyahu, pentru a cere demisia acestuia. Inculpat pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare, Benjamin Netanyahu este în centrul unui proces în care următoarea audiere va avea loc duminică. "Democraţie", "mincinos" şi "manipulator", se putea citi pe pancartele purtate de cele câteva sute de manifestanţi, potrivit unui corespondent al AFP.

În centrul oraşului Tel Aviv, mii de manifestanţi s-au îndreptat spre Parcul Charles Clore, la malul mării, pentru a protesta faţă de modul în care este gestionată criza sanitară şi economică, la o zi după intrarea în vigoare a noilor restricţii vizând oprirea răspândirii coronavirusului.

Pentru "a evita izolarea generală din cauza creşterii puternice a morbidităţii legate de coronavirus", autorităţile au anunţat vineri că majoritatea magazinelor neesenţiale şi locurilor publice vor fi închise în weekend până la noi ordine, după ce la începutul lui iulie au fost introduse deja alte restricţii.

Până de curând, Israelul, ţară cu nouă milioane de locuitori, s-a putut lăuda cu modul de gestionare a pandemiei, dar numărul de noi bolnavi a crescut odată cu relaxarea măsurilor de restricţie, în timp ce rata şomajului a ajuns la peste 20%.

Pentru a tempera nemulţumirea socială, prim-ministrul a anunţat recent un plan de 90 de miliarde de shekeli (circa 22,5 miliarde de euro), reprezentând ajutoare pentru "toţi cetăţenii".

Potrivit unui sondaj al canalului de televiziune 13 publicat în această săptămână, 61% dintre alegători sunt "nemulţumiţi" de modul în care premierul Benjamin Netanyahu a gestionat pandemia, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102