REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Video! Raluca TURCAN: Eu nu sunt ca alți politicieni care se plimbă prin alte ministere

Video! Raluca TURCAN: Eu nu sunt ca alți politicieni care se plimbă prin alte ministere

Replica API 28 iulie 2021 | 16:08 1955

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a fost prezentă marți, 27 iulie a.c., într-o vizită de lucru la Constanța. Oficialul a participat la Bursa Locurilor de Muncă, acolo unde au fost disponibile aproape 500 de locuri de muncă, 70% dintre ele fiind pentru studii superioare și medii. Aceasta a discutat cu câțiva dintre angajatorii participanți, dar și oamenii veniți pentru a se angaja. De asemenea, Raluca Turcan a discutat și cu marii angajatorii ai județului Constanța pentru a veni în sprijinul mediului privat prin pregătirea și calificarea forței de muncă.

Ministrul Municii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, și-a început programul la ora 8:30 cu o vizită la Șantierul Naval Constanța, apoi a fost prezentă la Bursa Locurilor de Muncă, organizată de AJOFM la Universitatea Maritimă, acolo unde a discutat cu angajatorii, dar și cu oamenii care își căutau de muncă, vizita continuând cu întâlnirea cu marii angajatori ai județului Constanța.

Video:

Turcan: „Numărul contractelor de muncă a crescut cu 120.000”

„Am stat de vorbă și cu angajatorii dar și cu cei care își caută locuri de muncă și este al nouălea astfel de eveniment pe care îl organizăm la nivel național. El țintește ceva de care România are nevoie, și anume, angajatorii să se întâlnească cu cei care nu au loc de muncă și să încercăm să îi ajutăm să se angajeze în România, bine plătiți. Este nevoie să aducem investiții în țară pentru a crește și salariul oferit de angajatori. Mărturisesc că cifrele sunt încurajatoare și atunci afirm că suntem pe drumul cel bun. De la începutul anului până în prezent numărul contractelor de muncă a crescut cu 120.000. Au dreptul și ar fi corect ca oamenii să rămână în activitatea profesională. Eu nu sunt ca alți politicieni care se plimbă prin alte ministere. Subiectul legat de pensii va fi rezolvat la mijlocul anului viitor”, a declarat ministrul Raluca Turcan.

Bursa locurilor de muncă de la Constanța a fost cea de-a noua organizată în țară de la începutul pandemiei. Acest tip de recrutare va continua. În plus, Ministerul Muncii lucrează la dezvoltarea unei platforme care să integreze locurile de muncă vacante în instituții publice sau în companii private. În acest fel, încercăm să venim în sprijinul celor care doresc să intre pe piața muncii.

Turcan: 6000 locuri de muncă au fost puse la dispoziție oamenilor

După întâlnirea cu angajatorii, Raluca Turcan a susținut și o conferință de presă. Prezent alături de ea a fost și prefectul Silviu Coșa, Maria Mareș, președinte ANOFM, Dantes Bratu, inspector general la inspecția Muncii.

„Am avut o serie de întâlniri benefice pentru mediul privat. Spun lucrul acesta pentru că vă putem demonstra cu cifre, în ultimele 6 luni contractele pe perioadă nedeterminată a crescut, de asemenea, a crescut și numărul salariaților. Nu putem susține consistent pe termen lung asistenta socială și salarizarea dacă nu dezvoltam aceasta componenta.

Condițiile de relaxare ne-au adus în situația de a organiza târguri de muncă pe toată perioada anului. Al nouălea târg de muncă ne aduce cifre favorabile: 4000 de cereri de locuri de munca, 2000 sunt încheiate și 6000 locuri au fost puse la dispoziție oamenilor. Problemele pe care le au angajatorii țin și de administrația locală, cât și de cea centrală.

Preocuparea noastră este ca toate agențiile județene de muncă să aibă obligația să fie liantul principal între angajator, stat și angajați, nu doar să vină la muncă și să-și ia salariile. Mai mult decât atât, actualizam codul Ocupațiilor, digitalizarea instituțiilor, în special pe cele din subordinea Ministerului Muncii. Cam acestea sunt cele mai importante aspecte discutate cu oamenii de afaceri.”, a declarant Raluca Turcan.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
concluzia:sa va ia dracu
2
2
nepermis e faptul ca ai venit pe.lume.pt cine cenzureaza comentariile
1
0
Raluca ia la mure
14
5
Regina Beatrix in poze cu Marina A br a m o v i c h satanista,culmea mai avea si o brosa cu o felie de pizza simbolizand codul lor descoperit de F b I in cazul PiZZa Comet DC,cunoscut si sub numele de PIZZAGATE
5
5
Raluco, cine te-a recomandat pentru functiile pe care le-ai avut si le ai in politica, este un mai mare imbecil decat imbecilii!! Esti tufa de Venetia, fato!! Imi este mila de tine, la ce tampenii scoti din W.C.-ul public!
15
4
Fa Raluco ,respectati dracului Legea pensiilor asa cum a semnat-o seful tau suprem ,lasa gargara.
12
2
Mouie cu spume si cacat porcilor-jidani-poponari-drogati de olandezi.Damen cea mai de rahat companie olandeza.
22
0
nu se plimba prin alte ministere, doar prin alte paturi
26
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108