REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

VIDEO! Se PRELUNGEȘTE CARANTINA în CONSTANȚA

VIDEO! Se PRELUNGEȘTE CARANTINA în CONSTANȚA

Replica API 4 decembrie 2020 | 14:58 4686

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat joi, 3 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă că datorită incidenței de peste 10 cazuri la mia de locuitori, carantina impusă asupra orașului Constanța va fi prelungită. Totodată, se va prelungi carantina în Ovidiu, iar localitățile precum Medgidia și Costinești este foarte probabil să iasă datorită scăderii numărului de infectări.

captură foto: Youtube Raluca Craiu

Prefectul Silviu Coșa a anunțat că, în cursul zilei de joi, 03 decembrie, analiza DSP alături de recomandări vor ajunge la Prefectură. Ținând cont de actuala rată de infectare pentru municipiul Constanța se va lua măsura de prelungire a carantinei cu 14 zile. Prefectul a subliniat faptul că oamenii trebuie să înțeleagă că nu trebuie să iasă din casă dacă nu este necesar. „În momentul de față, Direcția de Sănătate Publică efectuează analiza de risc pe termenii pe care deja v-ați obișnuit. Având în vedere că rata de incidență este în momentul de față la un platou, fără să se înregistreze o scădere semnificativă șansele sunt foarte mari să se prelungească. Constanța este o comunitate foarte mare ca și număr al populației, știți că rata de incidență se calculează pornind și de la populația existentă în cadrul localității respective. În momentul de față ne aflăm într-o zonă de platou, undeva la 10,5-10,8 la mie, zonă de platou în care putem evolua în oricare sens.

Măsurile se vor intensifica în municipiu

Noi sperăm să fie sensul bun, având în vedere măsurile pe care le-am luat și care se vor intensifica în perioada următoare precum și faptul că mare parte a populației a răspuns pozitiv la aceste măsuri, în sensul că regulile sunt respectate, în momentul în care mergeți pe stradă sau într-un centru comercial sau chiar fiecare la locul de muncă, veți vedea că foarte multă lume respectă regulile atât în ceea ce privește masca, cât și în ceea ce privește distanțarea socială, acestea fiind un minim de reguli de respectat. Vom intensifica măsurile cu tot ce înseamnă forțe de ordine pe stradă, ceea ce apreciem că după această de platou ne va duce și la o scădere a ratei de incidență. DSP va termina analiza astăzi (n.r. joi, 03 decembrie) și o va transmite Institutului Național de Sănătate Publică. Așteptăm ca fie în această seară, fie mâine dimineață să avem avizul de la INSP” a declarat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Care este situația în localitățile din județ

Pentru unele localități se va prelungi carantinarea iar altele este posibil să iasă. „La câteva localități se va proceda similar cu municipiul Constanța. Au fost câteva cazuri precum Costineștiul care în momentul de față este la 0, la Medgidia a fost o scădere semnificativă, Aliman la fel. La Ovidiu va fi prelungită carantina”, a mai spus Coșa.

Măsuri pentru alegerile parlamentare

Legat de alegeri, prefectul județului Constanța a precizat că la vot se va merge doar cu buletinul, nu va mai fi necesară declarația pe proprie răspundere în nicio situație. „Deplasarea la vot duminică se va face în mod liber, pe baza cărții de identitate. Regulile care trebuie respectate atunci când vom merge la vot sunt regulile generale. Mă refer la: mască, distanțare generală, dezinfectarea mâinilor. Nu este necesară declarația. Deplasarea se va face strict pe baza cărții de identitate sau a buletinului”, a adăugat prefectul.

Acțiuni intense ale forțelor de ordine

El a mai precizat că odată cu prelungirea perioadei de carantină, vor fi intensificate și acţiunile forțelor de ordine pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse. „Intenționăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanța să intensificăm și măsurile care vor fi luate din punctul de vedere al controalelor, al filtrelor și al legitimării oamenilor pe care îi găsim pe stradă. Din punctul meu de vedere este o pierdere, pentru că mare parte a oamenilor la interval foarte scurt de timp s-au obișnuit să respecte aceste reguli pe care nimeni nu le iubește și nimeni nu și le dorește, dar, din păcate, din cauza unei foarte mici părți a populației va trebui să producem anumite inconveniente tuturor pentru că un filtru, chiar dumneavoastră ați relatat, pus la ieșirea din Constanța spre Valu lui Traian îi va întârzia pe toți, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu și-au completat declarația corect”, a mai declarat prefectul județului Constanța.

VIDEO:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Haideti sa mergem toti si votam PSD!!!!!
1
1
nu amice, e f bine inteleasa, cand tu esti inchis iar bucurestiul si clujul nu, cand unii chefuieasc in birouri la guvern si tu esti amendat ca nu ai masca si declaratie nu mai e libertate e prostie si e normal sa te revolte. Regula trebuie sa fie aceeasi pentru toti si apoi ne punem problema da e sau nu libertate prost inteleasa!!!
5
2
E valabil si pt cei care fac live plimbandu-se cu masina prin oras? Intrebare pentru baragladine cu masini cumparate din lustruit bastoane.
0
2
ce va mirati ,,care ati votat PNL acum luati la cioc.
4
5
Toate comentariile sunt pline de jigniri, de mizerii verbale care reflecta mizeria sufleteasca in care se scalda autorii acestor comentarii..atat timp cat esti incapabil sa iti exprimi frustrarile intr-un limbaj decent si te folosesti de protectia anonimatului sa dai afara din tine toata ura acumulata, se cheama ca nu esti cetatean si nu ai drepturi..esti doar o fiinta demna de toata mila!!! Iar voi, cei de la Replica, nu ar trebui sa permiteti comentarii in asemenea limbaj abject ...nu va aduce nici un beneficiu!
6
2
IESITI IN STRADA - O SA STEA EI ASCUNSI IN BIROURI CACACIOSII!!!
6
4
Cine kkt sunt astia care hotarasc ce vor, cand vor ? Nu-i stie lumea. Ce calificare au rahatii astia?
6
4
Pentru 9 46. Esti un analfabet de prima clasa. Duminica la vot nu mai e virus, e plin de prosti ca tine. Stati in case in continuare pana o sa va roadeti de sub unghii, vedeti voi pe dracu dupa alegeri, o sa mai iesiti la Paste.
2
3
Asta e carantina? E plin ochi peste tot. Doar ca nu sunt deschise restaurantele si barurile? Asta e carantina? Du-te la orice supermarket si te ingrozesti de cata lume e. Hai mai lasati-o jos cu carantina ca pute. Asa cum era Ovidiu in carantina, nu puteai sa iesi cu masina personala din oras dar puteai cu autobuzul...
6
4
De vina este PSD-ul
7
2
Si uite asa autoritatile o pun de o revolta din partea oamenilor! Sa vezi cand vor fi luati la fuga cu bate si topoare!!!
5
5
Ieri la ora 16:30 la gara , erau 8-10 turco tigani si alte vomitaturi , care dansau dupa manele , pe trotuar si nici unu fara masca !!! Si eu stateam cu masca pe mufa si cu declaratie , ca bou . In fine...iertare pentru limbaj .
22
2
,,Pt Gogu" esti un mare dobitoc PSD-ist, vezi cu instigarea aceia cu tropoarele in strada sa nu te identifice cineva si sa vezi atunci distractie.Aviz organele abilitate
7
11
A fost numai lapte si miere, de luni in coli, numai lapte cu kakaoo!
4
3
NU MAI VOTATI PNL
17
14
Cui serveste carantina?Nr de cazuri s a dublat ,deci e degeaba.Habar nu au cum se propaga virusul ,dar se doreste asta pt .incasari la buget.E simplu,esti oprit pe strada sau in trafic de militieni si luat la puricat ,astfel ceva vor gasi in neregula ori cu masina ori cu declaratia.Hai sa terminam cu democratia si drepturile cetatenesti si sa facem ca in Coreea de Nord.Daca este pandemie 10 ani de aum incolo va trebui sa dam explicatii toata viata.Asa nu se poate.Asta nu mai este viata.Decat asa mai bine mort.
24
6
Alexandra, idioato, Erdogan e un dictator, tu compari un regim dictatorial cu democratia ? Sau te vezi deja in acel regim ?
10
7
Noi l am avertizat pe uratu asta sa nu si mai bata joc de populatie si sa mai reduca din numarul imbolnavirilor create din pixulu retardei de la DSP,dar,observam ignoranta Domnuli! Pb chiar isi doreste o sulita in fund!
14
5
deci duminica covidu e liber nu? nu se ia doar cu buletinu... ba penibili sunteti
19
8
Asta nu e carantina, idiotilor de sub mine. Mergeti la turci unde Erdogan te tine inchis in casa tot weekend ul. Ce mai faceati atunci?
10
15
Scoateti dracului asa zisa carantina, ca in oras oricum se circula ca de obicei. Acelasi trafic, nu respecta nimeni carantina. Si faptul ca ai o declaratie stupida la tine te face om corect, si nu se mai raspandeste virusul ? Penibil
27
4
Machedon pesedist asta e deja culmea anusului!
13
2
super tare! mergem la vot si votam PLUA !
10
8
Bai george ages.....n-am nimic cu tine dar, esti tare prost!...precum prefectul asta....presupun ca esti machidon....niciodata psd
9
12
Catre Prostul de Prefect al Constantei carausul lui Amiralul Vergil Chitac :sper sa arzi in Flacari cu o Sulita in cur prostul dracului si sa-ti o retezez in Cap ba prostul dracului de Nenorocit Futut de Prefect Silviu Cosa mai taie din alea ca 14 zile ca e prea mult si mai scade cu 7 zile mai Putin minus ce Dracu ma pedepseti oameni sa stea in casa ca Catelusi Nenorocitul dracului de tampit ordinar Silviu Cosa si nu le mai dau voie sa mearga la Biserica sa se impartaseasca si sa se spovedeasca la preoti duhovnici! Sa te ia Dracu in sulita Silviu Cosa
9
12
Tot spunem zi de zi ca marea majoritate respecta regulile, sa zicem in procente 55-60 ... dar restul ?! de ce trebuie sa suferim toti din cauza celor care nu le respecta ... ce vedem zi de zi Constanta - foarte multe persoane in varsta care se plimba de colo colo si cu siguranta nu au toti urgente ... obisnuita ... foarte multe persoane de o anumita etnie care nu poarta masca ... e clar de declaratie nu are rost sa vorbim - ies la cersit praduiala etc ... au venit toti "doctoranzii" de afara ... a iesit toata "spuma" din constanta la iveala ... sigur peste 2 sapt. nu se va schimba nimic !
19
5
Frati romani, propun sa punem mana pe topoare si sa iesim in strada! Javrele astea ne iau dreptul la libertate! Fiecare are dreptul de a hotara daca se expune sau nu acestui virus, este strict decizia fiecaruia. Pe noi nu ne intreaba nimeni daca vrem carantina, hotarasc 2-3 prosti si gata carantina. Astia care vreti carantina mutati va in plm in Tibet.
36
18

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218