REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

VIDEO. Ministerul Sănătăţii alocă bani pentru Secțiile de NEUROLOGIE și GINECOLOGIE din Spitalul Județean Constanța

VIDEO. Ministerul Sănătăţii alocă bani pentru Secțiile de NEUROLOGIE și GINECOLOGIE din Spitalul Județean Constanța

Replica API 20 iulie 2018 | 20:50 524

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și ministrul Finanțelor Publice și-au continuat vizita în instituțiile sanitare din județul Constanța la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. Alături de aceștia se află și reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța, în frunte cu președintele CJ Marius Horia Țuțuianu. Aceștia au vizitat secțiile spitalului, ocazie cu care ministrul Sănătății a putut vedea exact cum arată unitatea medicală.

În cadrul unei conferințe de presă organizate la spitalul constănțean, președintele CJC a declarat că anul acesta încep lucrări de modernizare și dotare a două secții din cadrul celei mai mari unități spitalicești din Constanța.

„Săptămâna aceasta i-au fost alocate județului 12 milioane de lei pentru investiții în modernizarea și dotarea secțiilor din Spitalul Județean. Vom începe modernizarea și dotarea Secției de Neurologie. Acum avem și banii pentru a începe aceste investiții”, a declarat Marius Horia Țuțuianu. Urmează să fie finalizate şi lucrăile de la Secția de Obstetrică Ginecologie.

“Spitalul Județean din Constanța are nevoie de investiții multiple, iar sprijinul pe care îl primim din partea autorităților centrale ne demonstrează că prioritățile noastre sunt orientate corect. Fondurile aprobate pentru dotarea unității medicale cu echipamente de ultimă generație sunt deosebit de importante. Totodată, mulțumesc și pentru fondurile suplimentare alocate spitalului județean prin decontări ale Ministerului Sănătății", a adăugat Ţuţuianu.

„Este un spital de interes regional, dar vara devine de interes național, având în vedere că este un oraș turistic. Ministerul Sănătății alocă de asemenea 8 milioane de lei Spitalului Județean Constanța. Are nevoie de îmbunătățiri”, a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Totodata aceasta a deschis subiectul centrelor medicale ce lipsesc județului Constanța, comparând cu serviciul medical din zona de Vest a României, Timișoara având deja 17 centre permanente de acest fel. “ Am sugerat sa imprumute de la Timisoara centre medicale permanente pentru că acolo sunt 17”, a adăugat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în spirit de glumă.

De remarcat că în discursul său ministrul Sănătății a avut o atitudine critică față de ceea ce a găsit în Constanța, dar nu numai, afirmând la un moment dat că se observă lipsa interesului și a investițiilor din ultimii ani, cu excepţia ultimilor 2 ani. Însă, situaţia este valabilă pentru întreaga ţară în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor primite de spitale de la stat.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
promiteti ca nu va doare gura. Dealtfel tot voi sifonati banii nu-i o problema, nu-i asa?
1
0
Pardon , Vadime ! Tutuianu este prezervativul lui Stroe ca Dumitrache nu mai f.....e de cand cu accidentul vascular! Cred ca e ultima sedinta de CJC . HORICA tot cu Moga,tot cu Moga ! Si te jurai la ultima sedinta ca e doar un partid,un presedinte !
3
0
Curve, muhaiele si denuntatorul Tutuianu Horica, zis prezervativul lui Dumitrache.
4
0
Regional sau nu, in Constanta cel mai bun doctor, a fost si va fi trenul de Bucuresti!
5
1
Dihorul Venetic Homosexual de la Cotroceni Chiolhannis 6 Case Penale va fi suspendat si apoi DEMIS de Poporul Roman.Dihorii Activisti Neonazisti Hastago-PNL-epre se vor tavali in chinuri cand va disparea de la Cotroceni Dihorul pe invers Chiolhannis.
1
9
Toti cei din imagine niste muisti!
3
3
Pana de curand am supt-o la greu, dar am imbatranit si eu. Acum are grija Horia de mine, mi-a promis ceva si Orlando, dar sa vedem. Te pup Gogule, dar numai pe bani!
3
1
mirelooo ce mama naibii cauti linga excrocii astia din pesede ?
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102