REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

VIDEO! Șeful Poliției Rutiere din Constanța, despre PÂNDA din TRAFIC!

VIDEO! Șeful Poliției Rutiere din Constanța, despre PÂNDA din TRAFIC!

Replica API 11 martie 2020 | 00:27 33904

Orașul sensurilor giratorii, radare, pânda polițiștilor rutieri, flashuri în trafic, cauzele generatoare de accidente rutiere, regulile din trafic dar și drumurile din județ! Toate reprezintă probleme semnalate de către conducătorii auto și nu numai. Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța, a explicat toate aceste aspecte. Cât despre întrebarea: ce ar trebui îmbunătățit pentru fludizarea traficului rutier, omul legii a răspuns: drumuri noi!

Ciprian Sobaru

Reporter: Șoferii spun că municipiul Constanța devine orașul sensurilor giratorii și se plâng de faptul că îngreunează traficul rutier. Cum îi lămuriți?

Ciprian Sobaru: Sensul giratoriu nu este chiar cea mai bună soluție pentru trafic. În terorie, cea mai bună variantă este amenajarea unor poduri sau pasaje supra sau subterane pentru delimitarea fluxurilor de trafic, însă, dacă vă uitați în județul Constanța, cel puțin, noi avem astfel de amenajări doar podul peste calea ferată sau peste ape. Nu avem, cu excepția autostrăzii, poduri ca să separeu fluxurile de trafic într-o intersecție. Și diferența dintre cele două se vede cel mai bine la ieșirea de pe A4 cu DN39, unde avem, pe de o parte, poduri care continuă Autostrada A4 către Poarta 10 – Port și avem acel sens giratoriu de descărcare din Autostradă în DN39. Diferența este fantastică acolo, vedem că nu avem niciodată coadă pe pod, dar întotdeauna, vara, avem cozi la ieșirea din sensul giratoriu. Este cea mai bună soluție în teorie, dar presupune foarte multe costuri și presupune și disponibilitatea terenului pentru o asemenea construcție. Următoarea variantă reprezintă implementarea unor sisteme de semafoare smart, sincronizate, acea undă verde despre care se tot vorbește în România de vreo 20 de ani. Nici aceasta nu este la îndemâna oricui pentru că presupune anumite fonduri bănești.Următoarea variantă este sensul giratoriu. Eliminând cele două variante enumerate anterior, pentru România zilei de astăzi, cea mai bună variantă este un sens giratoriu. Mai este soluția următoare cu semaforul electric, dar care necesită întreținere. Am observat cu toții ce se întâmplă în Constanța, spre exemplu, în condiții de ploaie abundentă sau temperaturi scăzute. Semafoarele se strică, fiind nevoie de intervenția polițiștilor rutieri în intersecție. Într-adevăr, sensul giratoriu îngreunează traficul pentru că reprezintă o locație unde suntem nevoiți să acordăm prioritate de trecere altor vehicule.

Reporter: O altă nemulțumire a șoferilor este legată de așa zisa pândă a polițiștilor rutieri…

MAI MULTE DETALII în VIDEO de MAI JOS:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218