REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

VIDEO! Tătaru ȘTIE: vor fi FOCARE COVID 19 pe LITORAL în următoarele trei luni

VIDEO! Tătaru ȘTIE: vor fi FOCARE COVID 19 pe LITORAL în următoarele trei luni

Replica API 8 iulie 2020 | 14:31 6267

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, s-a aflat miercuri, 8 iulie, la Constanța, pentru a evalua activitatea unităților sanitare și a Direcției de Sănătate Publică în context pandemic.

Nelu Tătaru a declarat, cu această ocazie, că turiștii trebuie să respecte regulile de distanțare socială și pentru protecția împotriva infectării, altfel există posibilitatea ca în următoarele trei luni mai multe zone de la malul mării să devină focare de infecție cu noul coronavirus.

"Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât și tot ceea se întâmplă în acest sezon estival", a precizat ministrul Sanatatii.

Nelu Tătaru a făcut o vizită și la Universitatea Ovidius, acolo unde a purtat discuții cu Dan Iliescu, rectorul instituției de învățământ superior. "Am vrut să văd un campus nou, un campus bine dotat. Am avut discuții cu domnul rector, cu doamna prorector, tocmai pentru a evolua anumite modificări pe care ei le cer și vizează rezidențiatul în medicină.", a spus Tătăaru.

De asemenea, ministrul Sănătății a vizitat și spitalul militar ROL 2, amplasat pe stadionul Portul din COnstanța, declarându-se mulțumit de dotările găsite. "Este un spital pe care îl ținem în rezervă pentru eventuala suprapopulare a spitalelor de fază 1, fază 2 și suport. Dotarea este conformă și rămâne ca atunci când va fi cazul să intre în operativitate.", a adăugat Nelu Tătaru.

Deocamdată nu există șanse pentru a reveni în starea de urgență, însă ministrul Tătăru s-a declarat contrariat de modul în care o parte a populației a înțeles să se comporte în contextul pandemic.

"Sunt contrariat de nerespectarea unor reguli de distanțare socială și purtarea măștii. Nerespectarea unor anumite măsuri din partea agenților economici, suplimentate de nerespectarea măsurilor de o anumită parte a populației, au condus la creșterea numărului de cazuri. În acest moment nu se impune instaurarea stării de urgență, vom vedea evoluția ulterioară.", a mai precizat Tătaru.

VIDEO:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu inteleg de unde stie Domnul Ministru Tataru, ca vor fi focare de Covid pe litoral?!? Asa si-au propus in statisticile alea ireale?!? Focarele sunt intre medici si alte cadre medicale, in azile sau alte institutii, de acolo s-a raspandit virusul.....
2
2
Daca baga iar stare de urgenta sau de alerta inseamna ca vor sa fure si mai mult sa nu uitam de scandalul cu mastile si spagilee alea uriase!!!! Daca se prelungeste starea de alerta sau se da stare de urgenta trebuie sa iesim in strada sa protestamm!!! Ba nu suntem prostiii!!!voi umflatii cifrele cum vrea pl voastra!!! Eu nu cred in statisticile date de niste descreierati!!!
4
3
La cum sunt trecute cifrele astea din condei e clar ca "se vrea" iar stare de urgenta la noi in tara.
5
4
Mda! Lasa-ne! Lasa-ne! Te-ai corijat si in Dzeu ?! Jos PNL!
4
4
Problema grava pentru noi este ca turistii vin pleaca,mereu altii ce au cutreierat Italia,Spania,Anglia iar cand se termina sezonul ne vor baga pe noi localnicii in carantina.Decat asa mai bine sa nu mai vina turisti,un sezon nu moare nimeni!
14
6
La aglomeratia care este pe litoral este inevitabil sa nu creasca numarul contaminatilor.
16
4
Jos mafia PNL
16
13
Cand trimiteati persoanele venite din ,,zone rosii" direct de la aeroport in carantina la Mamaia si Techirghiol,nu va mai faceati atatea griji!Cand din judetul Suceava,aflat in carantina,plecau cu sutele la aeroport la Cluj,ce masuri ati luat?Au cedat unii la presiunile si ,,atentiile" celor din turism si s-a deschis sezonul pe litoral!Cine a permis asta,ala sa raspunda,nu mai tot dati vina pe populatie!Declarati ca nu se stie daca se deschid scolile in septembrie,dar se face turism!Mai sunt masti de vandut?
21
1
Spitalele Covid sunt goale desi se raporteaza ca a venit urgia... Se minte de se rupe la numarul de cazuri... Se roaga asistentele de asimptomaticii spitalizati fortat sa nu faca poze sau filme prin spitalele Covid si sa se vada ca sunt goale ca le baga in puscarie... Cu 15 ani de puscarie a amenintat ciuma galbena medicii si asistentele daca scot vre-un cuvant si spun ce se intampla cu adevarat...
37
15
Pai daca magistrati aia speciali de la C.C.R.au declarat prin vocea lui Valer Dorneanu ca medici specialisti in boli infectioase nu au voie sa tina bolnavi de COVID internati in spital daca bolnavi nu vor si afaceristi din HORECA tot faceau presiuni sa se deschida sezonul pt.ca altfel ei dau faliment este si normal ca acum sa fie mai multe infectari pe zi si dacat in lunile martie si aprilie atunci cand veneau romani inapoi din Italia si Spania.
24
14
Sa ajungi pa spital cu virusul asta
16
12
Mai lasa vrajeala cu virusu asta
16
20
ce-ti mai place sa le infloresti, nu v-au iesit pasentele cu mastile si produsele de igiena. Va pica tronul si voua in curand
17
23
Nici in Olanda, UK, Belgia nu se respecta deloc distantarea sociala si nu poarta nimeni masca, problema este de sistem, ceva la noi nu functioneaza, ori se umfla artificial numarul de infectati, avem si putini morti si nu toti de covid.
23
13
Romanul pana nu o pateste personal,nu da doi bani pe ce patesc altii. Nu ai cum sa educi needucatii in cateva zile,iar spiritul de turma este foarte puternic,fie ca vorbim de tari civilizate,fie ca e vorba de tari ca Romania,unde bunul simt nu este tocmai o caracteristica de masa.
33
12
da nu mai bine fugi tu in mijlocul muntilor sa nu risti sa te I.N.F.E.C.T.E.Z.I. ?
31
16
de ce nu le inchideti atunci?
30
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614