REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VIDEO! Un politician a organizat miting la Constanţa, deși adunările publice sunt interzise

VIDEO! Un politician a organizat miting la Constanţa, deși adunările publice sunt interzise

Replica API 18 mai 2020 | 23:51 3503

Peste 50 de persoane au participat duminică, 17 mai, la un protest organizat de AUR, partidul naționalistului George Simion. Evenimentul a avut loc, deși este stare de alertă, iar Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca adunările publice nu pot avea loc, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Weekend-ul acesta s-a aflat sub egida protestelor împotriva COVID-19 și a restricțiilor impuse de autorități, atât în Europa, cât și în România. După modelul protestelor din Piața Victoriei, a urmat și Constanța pe lista persoanelor dornice de libertate. Aceste persoane au profitat de faptul că în acest weekend autoritățile nu au putut da sancțiuni în ceea ce privește noile restricții ce se regăsesc în starea de alertă. Acestea vor intra în vigoare de luni, 18 mai.

50 de persoane au participat la miting

Președintele partidului AUR, George Simion a venit special la Constanța pentru un miting la care au participat circa 50 de persoane. Mulți dintre ei nu purtau măști și au părut să țină cont de aceste norme de distanțare socială doar în momentul în care au apărut jandarmii. „Suntem atacați permanent de forțe anti naționale. Este foarte important să fim uniți. E timpul să apară românii adevărați în toate orașele țării”, a fost mesajul lui George Simion.

George Simion: Am venit să mă întâlnesc cu câţiva prieteni în parc

Jandarmii au intervenit la un moment dat și au cerut un act de identitate președintelui AUR, George Simion. „Vă rog să îmi explicați și mie scopul acestei adunări care a pornit de la o postare pe Facebook-ul dumneavoastră”. Răspunsul liderului AUR a fost următorul: „Am venit să mă întâlnesc cu câțiva prieteni în parc. Suntem oameni liberi, care avem dreptul la liberă exprimare. Oamenii s-au întâlnit aici spontan. Sunt aproximativ 50 de persoane. Mergem prin parc pașnic la 1 metru jumătate unii de ceilalți. Ne dorim să avem grijă de sănătatea semenilor noștri. Îi rog pe toți care nu sunt membri de familie să stea la 1 metru și jumătate distanță”.

Forțele de ordine au fost prezente la eveniment

Reprezentanții Jandarmeriei au spus că forțele de ordine au fost prezente la acest miting și că s-a mers pe informarea participanților și pe o acțiune preventivă de aducere la cunoștință a noilor prevederi aflate în vigoare pentru starea de alertă. Nu exista un cadru legal prin care cele 50 de persoane să fie sancționate în acest moment.

Astfel, de luni, 18 mai, autoritățile pot impune prin sancțiuni restricțiile și măsurile de prevenție impuse până la intrarea în vigoare pe 15 mai a legii privind starea de alertă.

Descrierea evenimentului organizat de AUR Constanța

„DUMINICĂ 17 MAI orele 14, lângă Primăria Constanța: Am fost cuminți...Prea cuminți! Am acceptat izolarea, măștile, declarațiile, lipsa asistenței medicale, uneori și amenzile, am contribuit la șubrezirea economiei pentru care vom suferi tot noi. Am privit prea cuminți cum ne închid spitalele, scolile, bisericile și cimitirele, am acceptat să ne înmormântăm rudele în saci de plastic! Am acceptat minciuna, umilința, înjosirea, șantajul de a nu ne primi morții de la morgă dacă nu declarăm că au murit de covid. Ce va urma, oare? Chiar acceptăm orice, termoscanare pe frunte, mască pe figură, bilet de voie sau vaccinare forțată? Veniți duminică, 17 mai, la 14:00 în parcul Primăriei la statuia libertatii! Aduceți steaguri, pancarte, flori și icoane! Să ne apărăm libertatea și credința! Să ne facem auziți!”.

Video:

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un handicapat! A venit de la Bucuresti la Constanta ca sa ce? Sa se vada cu niste prieteni, vezi doamne! Ma cretinule, ne cfezi prosti!?? Care era urgenta? Ma idiotule! Eu te rupeam cu amen da!
2
0
Oameni si ei. Putina intelegere nu strica. Au si ei opinii. Fiecare cum il duce capu . Ce sa faci?
1
5
ce plm vor idiotii astia? ti-ai dracu de retardati
4
1
sa fie publicate masurile punitive pe care autoritatile romane le-au luat impotriva lor! ALOooo! Premaria lu' flegmondau, paznicii locali, melitziaaaa, nu se autosesizeaza nimeni? Unde dreaqu erau jindarii, organele inarmate ale pizdeiilor? Dormeati in bocanci la umbra, inteligentilor care sunteti!
5
1
Un cretin! Niste prosti manipulati!
7
2
Ion- esti un prost. Sper ca nu mai face ma-ta idioti ca tine.
3
3
dupa mecla e un tigan pripasit pe aici , ce miting , ce sa protesteze ? legea? la zdup cu ticalosul asta , Cand da corona peste el , sa stea acasa cu vre-o doua icoane pe burta ,poate ii trece. Un prostanac.
7
4
Sincer nu am auzit de voi,cine sunteti ,ce vreti si catre cine va indreptati.Fiti mai pragmatici in a va prezenta doctrina,sau sunteti capusa vreunei formatiuni mascate.?
5
2
ce neam de ipocriti. Deci cand se organizau asa zisele proteste spontane in piata victoriei, era ok, radeati ca e de esenta cuvantului spontan, stiind in sinea voastra ca nu a fost nimic spontan, ci organizat de alde dide si gasca. Cand alte partide organizeaza ceva spontan, acum luati la puricat definitia cuvantului spontan. Ce ipocriti!Apropo dide si gasca din Victoriei si au luat banii ca au fost manipulati?Malin Bot zice ca da!
5
0
O adunatura de distrusi, care pun in pericol ceilalti oameni. AUR-ul este valoros, voi sunteti niste maruntis cu care nu poti cumpara nici macar o paine. Ce oameni mici si fara creier! Mai rar!
9
7
50 de persoane ,adica aproape cat locuitorii dintr-o scara de bloc? Sigur nu a fost o sedinta de asociatie de locatari in aer liber? Partid? Pe bune?Pai iau scara ,,A'' de la blocul R4 si organizam o manifestatie,sa aparem in ziar ca viitor partid anti PSD si PNL,seful de scara va fi candidat sa-i ia locul caraitorului Iohannis si chiar aparem in presa? Misto' !
4
6
credeam ca sunteti oameni seriosi dar cand am vazut ca in declaratiile de presa o dati si voi cu credinta si biserca, m-am lamurit si cu voi. Lasati in pula mea biserica si popii sa prosteasca babele si mosii si fiti baieti destepti daca vreti sa faceti ceva in tara asta !
7
8
acum am inteles de ce primaria vinde parcurile
12
1
Respectati regulile tarii. Nu sunteti mai presus de ele.
17
8
Bai spalatilor pe creier, dar cine ne ameninta libertatea ai credinta? Doar unii ca voi, care va adunati in turma si deranjati oamenii normali care incearca sa treaca mai departe iar voi, imbecililor, ii agasati cu tampeniile voastre.Nimeni nu ameninta nimic,pt ca este absolut normal ca medicii sa spuna ca nu este igienic ca zeci de prosti sa foloseasca aceeasi lingurita cand merg sa pupe poala puscariasului de tomitan.Tot normal, este medicii si guvernul sa ne ceara sa ne protejam pt a nu contacta virusul asta nenorocit.Totii marii specialisti din lume cer asta, nu numai medicii nostrii.
20
22

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218