REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Video! VIDEOCONFERINŢĂ la sediul ISU: S-a semnat CONTRACTUL pentru mai multe AUTOSPECIALE de STINGERE

Video! VIDEOCONFERINŢĂ la sediul ISU: S-a semnat CONTRACTUL pentru mai multe AUTOSPECIALE de STINGERE

Replica API 15 iunie 2021 | 13:56 1522

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanța, a organizat o videoconferinţă de presă marți, 15 iunie 2021, de la ora 11.00, la sediul inspectoratului, condusă Lucian Nicolae Bode, Ministrul Afacerilor Interne.

La aceasta activitate vor mai participa prefectul județului Constanța, comanda unității și ofițerii/subofițerii cu funcții de conducere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța dar şi Raed Arafat, şeful DSU.

Marţi, 15 Iunie 2021, are loc evenimentul prilejuit de semnarea a două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor.

"Este prima data când se face o astfel de achiziție. Mulțumesc ministerului investițiilor și fondurilor pentru desfășurarea acestor proiecte, dar și ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Știu ca am avut foarte multe comentarii și discuții că de ce nu cumpărăm speciale, am avut ceva de muncă pentru semnarea achiziției de autospeciale" a declarat Raed Arafat, şeful DSU.

"Când e vorba de IGSU mi-aş dori să avem mai mulţi beneficiari ca dumneavoastră, ca domnul Arafat, echipa vine cu proiecte foarte utile și bune. La nivel de POIM chiar am cerut date, IGSU a obținut o sumă colosală, ceea ce vedem aici este doar o părticică. Suntem în 2021 și înlocuim această tehnică cu bani europeni. Trebuie să spunem că fondurile europene reprezintă coloana vertebrală a proiectelor. Vă felicit pentru modul profesionist în care vă gândiți proiecte pentru a atrage fonduri europene" a spus Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

"Stimați invitaţi, înainte de toate vreau sa-mi permiteţi să-i mulţumesc ministrului Ghinea pentru cuvintele frumos adresate. A fost un an dificil și greu, dar suntem în continuare în stare de alertă, pandemia nu s-a terminat și vă asigur că structurile MAI au fost, sunt și vor fi la datorie. Îndeplinirea cu succes a misiunilor de urgenţă la care sunt chemaţi pompierii militari depind foarte mult de echipamente. Prin închiderea celor două acorduri cadru, vor intra în următorii doi ani 476 de autospeciale de stingere a incendiilor care vor fi distribuite în funcţie de necesităţi. Odată cu livrarea autospecialelor, vor fi înlocuite toate echipamentele uzate fizic din toate structurile ISU.

Doresc să subliniez că demersurile pentru modernizarea activităţii IGSU nu se vor încheia aici. Am încredere că la nivelul MAI există expertiza, personal calificat și determinare pentru a obține fonduri pentru cât mai multe proiecte pentru modernizare și nu doar atât. Prin semnarea acestor acorduri s-a mai parcurs o etapă importantă și vă asigur că eforturile dumneavoastră sunt foarte apreciate. Vă doresc cât mai multe proiecte care pun în siguranţă populația." a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Andreea VREJOIU, V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218