REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VIEȚILE COPIILOR din ȘCOLILE CONSTĂNȚENE puse în PERICOL de ȘOFERII ‘DEȘTEPȚI’

VIEȚILE COPIILOR din ȘCOLILE CONSTĂNȚENE puse în PERICOL de ȘOFERII ‘DEȘTEPȚI’

Replica API 20 iunie 2021 | 22:50 2174

Unii conducători auto par să nu dea doi bani pe siguranța pietonilor și parchează nepăsători fix pe trecerile de pietoni. Mai grav este atunci când aceste nereguli se înregistrează în apropierea unităților de învățământ, acolo unde elevii pot deveni victime ale accidentelor rutiere. Culmea, cei care recurg la aceste acțiuni sunt chiar... părinți!

Necunoașterea unor reguli de circulație în situații cu care te întâlnești mai rar nu reprezintă o scuză! Regulile sunt stricte, prevăzute de legea circulației, pe care se presupune că toți participanții la trafic ar trebui să le știe. Dar necunoașterea noțiunilor elementare, pe care orice șofer este esential să le știe, nu mai este ceva care poate fi trecut cu vederea. Mai grav este, însă, modul în care unii șoferi ignoră, cu bună știință, aceste reguli, considerând că, dacă dețin cine știe ce autoturisme, regulile de circulație nu le sunt adresate și lor. De exemplu, soferul unui autoturism marca Renault a dat dovadă de nesimțire și totală nepăsare față de pietoni parcându-și mașina fix pe trecerea de pietoni din apropierea Școlii 23 din zona Inel II.

Altă școală, alți șoferi ‘inteligenți’

Tot lângă sau, mai degrabă spus, în fața porții unei instituții de învățământ, s-au înghesuit alte trei autoturisme care păreau să facă o „întrecere” pentru a vedea câte autoturisme încap pe trecerea de pietoni. Incidentul a fost sesizat, zilele trecute, în poarta Școlii 30, acesta fiind un obicei al părinților ce vin să își ia copiii de la unitatea de învățământ. Această problemă este întâlnită la toate unitățile de învățământ din Constanța. „La toate școlile este așa. Într-o zi așteptam nepoțica și o "doamnă" a urcat cu mașina pe trotuar până în poartă. A venit caldura, eu nu înțeleg de ce vin cu mașinile să-și ia copiii? Mersul pe jos e sănătos!”, a spus o constănțeancă.

Se pare că acești oameni nu conștientizează faptul că îi pun pe ceilalți în pericol, copiii fiind cei mai vulnerabili.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti sunteti niste dobitoci!tara asta a fost condusa numai cu gandirea destrama si condu!sa puna mana aceste autoritati trantore si sa faca ceea ce trebuie sa faca!adica sa ne serveasca!parcari cu plata!totul cu plata!am trecut azi pietonal pe podul de la cora!jale mare!treceti si vedeti si voi!trebuiesc pusi la treaba acest cuib de viespii!!!!!!
3
1
Este vacanta
1
2
Amendati si gata, ce mare skofala!
6
1
Locala, desfiintati posturile astea si puneti camere inteligenta in tot orasul, care fac poze si trimisa amenda acasa. Doar asa scapam de marlani. Scapam si de pensionarii speciali, adica de politisti platiti degeaba.
9
2
Constanta ,sat fara caini!!
10
0
0017, politia locala doarme? la fe atributii au, probabil pazesc intrarea la vreun mall
10
1
Lasati comentariile.
1
4
Parcheaza ca vaca & bou!
11
1
Locala sta acum sa verifice daca am platit parcarile Permisul luat o luna si amenda si se satura
18
1
In secolul vitezei e clar ca lumea nu mai are rabdare ,dar nici conditii sau parcari special amenajate nu exista....etc..
4
19
Amenzi de la 1500 roni pana la 3000 pentru parcare neregulamentara ar trebuii sa fie. Sa vedeti apoi parintii cum vin pe jus cu odraslele. In dreptul scolilor ar trebuii sa fie interzisa parcarea sau stationare.
23
2
Politia Locala probabil ca doarme
23
2
Bunul simt si respectul pe cale de disparitie..
24
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218