REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vila Dalas a Mariei Done, înghițită de bălării și nepăsare! Video

Vila Dalas a Mariei Done, înghițită de bălării și nepăsare! Video

Andreea VREJOIU 13 octombrie 2022 | 00:00 16343

Timpul necruțător, istoria ingrată și mai ales retrocedările după perioada comunistă au dus la degradarea unor anumite monumente istorice. La fel se întâmplă și cu celebra Vilă Dalas, situată în centrul Constanței, pe bulevardul Ferdinand colț cu Atelierelor, care continuă să perturbe peisajul urban. Înconjurată de bălării, cu geamurile sparte şi zidăria afectată de trecerea vremii şi lipsa reparaţiilor capitale, clădirea zace în paragină. Amintim că familia Done, proprietara imobilului, lua în calcul vânzarea acesteia, în urmă cu ceva timp, pe fabuloasa sumă de 2 milioane de euro.

Soarta Vilei Dalas, situată în centrul Constanței, rămâne incertă! O clădire simbol al Constanței, amplasată în zona centrală, pe bulevardul Ferdinand colț cu Atelierelor, a ajuns o ruină. Înconjurată de bălării, cu geamurile sparte şi zidăria afectată de trecerea vremii şi lipsa reparaţiilor capitale, vila zace în paragină.

Deși ani la rând s-a zvonit că vila ar putea fi demolată, iar în locul ei să răsară un hotel, ulterior discutându-se chiar și varianta ca aceasta să fie vândută contra sumei de 2 milioane de euro, iată că vila se degradează pe zi ce trece.

Societatea Complex Astoria SRL este proprietarul imobilului în cauză, adică al fostei soții a lui Viorel Done, Maria Done. În momentul tranzacției, familia Done avea planuri mari, însă anii ce au urmat nu au fost de bun augur, așa că proiectul a bătut pasul pe loc.

Maria Done, de negăsit?!

Am încercat să stăm de vorbă și cu proprietarul vilei, fiind vorba despre Maria Done, însă aceasta nu a răspuns până la închiderea ediției.

Despre Vila Dalas

Clădirea construită de Anghel Saligny a fost, până în 2005, sediul Alianței Franceze, dar şi al unei grădiniţe. În 2006, imobilul a fost retrocedat proprietarilor Maria Constanţa Panaitide şi Felicia Stoenescu, care l-au scos la vânzare, iar Alianţa Franceză şi grădiniţa au fost nevoite să-şi mute sediile.

Ulterior, clădirea a fost cumpărată de afaceristul Viorel Done, iar astăzi acesta intenţionează, potrivit unor surse, să investească într-un hotel cu multe etaje. Done a solicitat, prin Complex Astoria SRL, de la Primăria Constanţa certificatul de urbanism pentru desfiinţarea imobilului situat pe bulevardul Ferdinand nr 78. Certificatul a fost emis miercuri, 17 aprilie a.c., şi are valabilitate doi ani. Afaceristul nu a putut fi contactat pentru mai multe informaţii.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa o confiste statul, expropriere si gata, unde e institutiile statului de drept?iar la somn?
1
0
Femeia vezi ca face muwie ca la carte ! E cam largă ea ..dar merge!
0
0
Daca cineva face asa ceva ca propritara acestei locuinte prima data primeste o somatie de la primarie sa isi adune gunoiul din curte intrun anume tremen cu instiintarea ca daca nu face primaria ii va vinde casa,daca persoana nu se conformeaza pierde proprietatea si gata,pentru ca sunt eu proprietar dar asta nu inseamna ca locuinta mea este mai presus decat orasul si locuitori,situatia este tocmai invers adica eu ma supun legilor urbei nu orasul trebuie sa imi accepte mie toate toanele caci am eu o vila.
0
0
Haimanaua aia de la primarie trebuie arestata. Aia care ii tot zic amiral, sa stie ca derbedeul asta n-a fost nici macar o ora in serviciul de lupta, s-a fofilat prin institutul de marina de la terminarea facultatii psana la pensionare.
2
0
Pai săracă constanta are cineva grija de ea că are parte numai de profitori , milioanari de carton...Așa nu mai revine in veci i-au pus ăștia cruce....
1
0
doar o singura optiune: EXPROPRIERE imediata.
8
0
ca primarul sa semneze certificatul de demolare a unei asemenea cladiri ??? Bai chitace mwistule spagar nu mai ai nici un fel de mila cu ce au lasat oamenii de valoare orasului !!! Chitac, multa mwie cu mult kk !!!
5
1
Hahahaaaaa, ba sunteti de coma sa moara mama!! Care mai de care mai frustrat si nf pe aici, facuti din laba!! Pai asta e buna rau ma, are bani , are de toate, ce vrea piwzda ei….si voi credeti ca daca o faceti in toate feluri ce? Rade de voi , saracii cu mate fripte, hahahahaa
2
2
OLYMPyKAA la swpt!! BRAVO EI ! Are PASARYKA ZBURDALNICA ! E cam SUGACyOASA
0
1
Andu Chirion dadea limbi in anus lui maria
2
1
Adica machidonii in complicitate cu chitcanul demoleaza o constructie a lui Saligny ?????
8
1
Dar eu as da in ea. Fiti seriosi.arata bine puria.nu e de colo. Numai fiti nasoi ca e bine saveica.iar daca ea vrea sa dea cuiva pasarica da.daca nu,nu. Cei de mai jos ceed ca fac parte din categoria vulpilor care n ajung la struguri.in rest aia e.vis a vis de articol, pacat, acolo un Boutique Hotel rupe in 2. Cu o investitie serioasa transformi cladirea aia in ceva frumos. Central la 2 pasi de mare la 2 pasi de Piata Ovidiu. Ok, nu e mall ul aproape dar e ok. Se reface Stefan cel mare si poti face bani frumosi. Sa fim seriosi. Hotel Maria la gara functioneqza de ani de zile si e unde e arata cum arata. Cladirea asta de nu ar functiona?trebuie facuta o investitie.acum poate nu au oamenii bani ca s au intins m ai mult decat le a fost plapuma sau asteapta sa se darame sa faca un bloc falnic si frumos. P plus 6 brici merge acolo.
3
0
TI VOI MULTU
3
0
Andu sifonu si drogatule nu mai da mesaje disperatule
2
0
Maria larga....dai in ea ca intr.o găleata sparată...a mwuit-o si copii de 20ani.....târfă ordinară
4
2
Vreau si eu pt s..t milioane de euro ! Retarzilor, va roade stomacul de invidie si de saracie! Ati vrea voi banii si smecheria ei , saraci nefe ce sunteti!
3
13
Te intrebi de unde are banii?.....Nu vezi ce bot de olimpică la s**t are !
11
0
Dar de unde are femeia asta atatia bani , atatea proprietati??? De unde fratilor?
9
3
O alta suwgatoare mai purie a orasului
7
1
Ba tase , se vede ca esti un sarac invidios care este trist si nefericit in 4 pereti in spatele tastaturii. Ai vrea si tu asa femei ma saracie…frumoase bogate, dar de unde, nici o flegma nu primesti de la ele! Te roade saracia ba baiatule,ahahahahaaa
2
13
orice cotetz de maimuta e vila?
4
12
Femeia e smechera, face ce vrea, cand vrea ea , cu cine vrea ea si cum vrea ea. Bravo ei, multi ar vrea sa fie in locul ei, sa aiba potentialul ei si smecheria ei. Si ce aveti ma cu Andu? E baiat bun, dar prea slab pt Maria, femeia a dat cu el de pamant. El a vrut cascavalul ei, madam e tot ce vrei numai p*****a nu…….si de atunci a intrat omul in depresii
3
13
E vorba de drogalaul de Andu Chirion. Da, adevarat !
3
2
Sa darame o cladire proiectata de Anghel Saligny? Mare pacat. Ar putea sa o faca un hotel boutique chiar asa cum e, ar avea parfum istoric, sunt atatea si prin Bucuresti. Pana acum sigur le aducea profit. Trista povestea
29
0
Off voi astia care nu ajungeti la ea….crapati ma crapati….mate goale de saraci ce sunteti, de aia nu mai poate ea ca o barfiti voi….hahahaha
4
13
Ce andu chiuron visezi ma ?
4
0
c***a lui andu chiruon. Are telefonul plin de pzoe si filmari cu marea doamna
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102