REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Vîlceanu: Voi demara, în scurt timp, o serie de informări astfel încât primarii să înceapă să acceseze fondurile europene

Vîlceanu: Voi demara, în scurt timp, o serie de informări astfel încât primarii să înceapă să acceseze fondurile europene

Replica API 4 decembrie 2021 | 00:00 749

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, anunţă că va demara, în scurt timp, o serie de informări astfel încât primarii să înceapă să acceseze fonduri atât din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi din alte programe.

Dan Vîlceanu

"Comisia Europeană a transferat ţării noastre, suma de 1,8 miliarde de euro, echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate acestei ţări din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Planul României în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă cuprinde 107 investiţii în mai multe domenii şi 64 de reforme. România va primi, în total, 29,2 miliarde euro, pentru finanţarea unor investiţii şi reforme ambiţioase, care vor transforma profund economia şi societatea noastră. PNRR este un program important pentru că ne propunem să rezolvăm într-un timp relativ scurt probleme care trenează de mult timp, însă în exerciţiul financiar 2021-2027, România poate accesa şi alte proiecte. Reamintesc faptul că ţara noastră a obţinut 80 de miliarde de euro în urma negocierilor cu Comisia Europeană, pe perioada 2021-2027. Voi demara, în scurt timp, o serie de informări ale administraţiilor locale astfel încât primarii să înceapă să acceseze fonduri atât din PNRR, cât şi din alte programe, astfel încât gradul de absorbţie să fie cât mai mare", a scris Vâlceanu, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

El a subliniat că va fi foarte atent ca aceşti bani să fie cheltuiţi în folosul oamenilor în domenii esenţiale precum sănătate, educaţie, infrastructură, "exact ceea ce aşteaptă românii de la noi".

Comisia Europeană a transferat, joi, României suma de 1,8 miliarde euro sub formă de prefinanţare, echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate acestei ţări în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Plata de prefinanţare va sprijini demararea implementării măsurilor de investiţii şi de reformă cuprinse în Planul de redresare şi rezilienţă al României. Se preconizează că România va primi, pe parcursul planului său, un total de 29,2 miliarde euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.

Plata de joi a fost efectuată ca urmare a succesului primelor operaţiuni de împrumut derulate în cadrul instrumentului NextGenerationEU. Până la sfârşitul anului, Comisia intenţionează să mobilizeze până la 80 de miliarde euro sub formă de finanţare pe termen lung, care va fi completată cu titluri pe termen scurt ("EU-Bills"), pentru a finanţa primele plăţi planificate în favoarea statelor membre în cadrul NextGenerationEU.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auzi mai valceaua p... mele n-ai apucat sa te-asezi bine pe tron ca asti-a ti-au si tras scaunul de sub tine de cazu-si si te lovi-si asa rau ? Nu le purta tu de grija ca abia asteptau sa vina aceasta zi sa-si umple sacosile vechi vostri palimari !
1
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369