REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Vilele RA-APPS, de vânzare şi în rate. Vezi ce poţi cumpăra în judeţul Constanţa!

Vilele RA-APPS, de vânzare şi în rate. Vezi ce poţi cumpăra în judeţul Constanţa!

Replica API 22 martie 2013 | 00:00 1298

Guvernul a decis:

Guvernul a decis:

Executivul a publicat vineri lista cu imobilele aflate în administrarea RA-APPS pe care intenţionează să le vândă, printre care se află hoteluri cunoscute şi vile de protocol, dar şi imobile precum Casa Presei şi Club Floreasca. De asemenea, au fost stabilite şi condiţiile în care pot fi cumpărate astfel de proprietăţi.

Din cele peste 700 de proprietăţi care vor fi scoase la vânzare, peste 600 sunt apartamente şi vile situate în Bucureşti, în zone precum Kiseleff, Aviatorilor, Magheru şi Dacia. Pe listă se află şi imobile precum Club Floreasca din Capitală, cu terenul aferent de 16.000 mp; Hotelul Triumf cu terenul aferent de 15.000 mp, dar şi Casa Presei. În documentul publicat de Executiv reiese că RA-APPS intenţionează să vândă prin licitaţie o cotă indiviză de 52% din imobilul Casa Presei, cu teren aferent de 73.892 mp.

Dintre vilele de protocol situate în ţară, vor fi scoase la vânzare proprietăţi precum:

Complexul balnear ''Bradul'' compus din: hotel, restaurant şi bază de tratament cu terenul şi anexele aferente, din Covasna;

Complex hotelier MARA cu teren aferent din Sinaia;

Cabana "Vânătorească" cu terenul aferent din Sinaia;

Vila "Predeal" cu terenul aferent, din Predeal;

Complexul Muntenia din Snagov;

Complex restaurant "Dunărea" împreună cu Hotel şi bar "Dacia" şi terenul aferent construcţiilor, din Neptun-Olimp, jud. Constanţa;

Complex Doina-hotel, restaurant şi teren aferent din Neptun, jud. Constanţa.

Imobil pensiune PALACE cu terenul aferent din Slănic-Moldova, jud.Bacău.

Imobilele RA-APPS pot fi cumpărate chiar şi la valoarea de inventar

Pe lângă listă, Guvernul a publicat şi condiţiile în care pot fi cumpărate aceste imobile aflate în prezent în administrarea RA-APPS. Concret, pentru fiecare imobil se organizează mai întâi o licitaţia deschisă cu strigare. Dacă nu oferă nimeni cel puţin preţul de pornire al licitaţiei, procedura va fi reluată, cu un preţ de pornire mai mic cu 10%. Astfel se poate ajunge ca, după trei licitaţii eşuate, preţul imobilului să fie redus cu 30%. Singura condiţie impusă este ca preţul final să nu fie mai mic decât valoarea de inventar a imobilului.

"În toate cazurile, licitaţia se adjudecă în favoarea celei mai bune oferte din punct de vedere valoric. La oferte egale, va fi declarat câştigător al licitaţiei titularul unui contract de locaţiune, concesiune, locaţie de gestiune, asociere în participaţie sau prestări de servicii încheiat potrivit legii, având ca obiect imobilul vândut", se mai precizează într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborate de Guvern.

Nu pot participa la licitaţie persoanele care au datorii faţă de R.A.-A.P.P.S. înregistrate în evidenţele contabile ale regiei la data înscrierii la licitaţie.

Plata în rate şi facilităţi pentru tineri

În cazul proprietăţilor care vor fi vândute cu sume de peste 50.000 euro, Guvernul acceptă şi plata în rate, cu două condiţii: avansul să fie de minimum 25% din preţul de vânzare, iar ratele lunare să fie eşalonate pe un termen stabilit între 1 şi 3 ani, fără acordarea unor termene de graţie.

De asemenea, sunt prevăzute şi unele avantaje pentru tinerii interesaţi să cumpere astfel de proprietăţi. "Tinerii căsătoriţi, care au fiecare vârsta de până la 35 de ani, pot achita un avans cuprins între 10-25% din preţul de vânzare", se precizează în documentul amintit.

Mai puţin de jumătate din sumele obţinute din vânzări vor ajunge la bugetul de stat

Din sumele obţinute prin vânzarea imobilelor aflate în administrarea R.A. - A.P.P.S. se deduc în primul rând cheltuielile ocazionate de organizarea şi desfăşurarea procedurilor de vânzare a imobilelor, inclusiv publicitatea şi întocmirea raportului de evaluare. Din sumele rămase, 50% se face venit la bugetul de stat, iar 50% rămâne la dispoziţia Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" pentru lucrări de modernizări şi investiţii la imobilele proprietatea publică a statului.

sursa: cotidianul.ro

De precizat şi faptul că statul nu îi va scoate însă din case pe actualii chiriaşi care au, într-un fel sau altul, contract cu RA-APPS chiar dacă nu mai deţin funcţii publice. Cei care au primit o locuinţă de serviciu vor rămâne în casele Regiei până la încetarea contractului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369