REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

VIN CONTRAFĂCUT, confiscat de la un agent economic din Galaţi. Până să fie descoperit de Poliţie, a vândut în 16 judeţe!

VIN CONTRAFĂCUT, confiscat de la un agent economic din Galaţi. Până să fie descoperit de Poliţie, a vândut în 16 judeţe!

Replica API 4 august 2013 | 00:00 127

În perioada 1-3 august, ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi ofiţeri din cadrul I.P.J. Galaţi, împreună cu specialişti din cadrul Ministerului Agiculturii şi Dezvoltării Rurale, au efectuat verificări la o societate comercială din Galaţi, unde existau indicii că se produce vin contrafăcut.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit că societatea respectivă ar fi produs, în cursul anului 2013, peste 1.250.000 de litri de vin de diferite sortimente ce ar fi fost contrafăcut, şi pe care l-ar fi comercializat la agenţi economici din peste 16 judeţe.

În depozitul societăţii comerciale, au fost depistaţi 25.375 de litri de vin, roşu şi alb, de diferite sortimente, ambalat în pet-uri de câte unu şi doi litri. Din verificările efectuate s-a stabilit că, aceste produse vinicole conţin alcool etilic în proporţie de 9%, de altă natură decât cel provenit din fermentarea naturală a strugurilor sau a mustului de struguri, apă exogenă precum şi alte substanţe chimice pentru colorare şi gust.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, infracţiunilor prevăzute de Codul Fiscal referitoare la producţia, depozitarea, marcarea şi comercializarea băuturilor alcoolice şi infracţiunilor specifice Legii viei şi vinului în sistemul comunitar.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la peste 800.000 de lei.

Întreaga cantitate de vin a fost indisponibilizată, urmând ca specialiştii din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să procedeze la denaturarea acesteia.

Totodată, s-a constatat că în interiorul antrepozitului fiscal autorizat pentru producţia de vin, funcţiona şi o societate comercială care deţinea pe stoc importante cantităţi de glucoză şi glicerină, ingrediente ce pot fi utilizate pentru contrafacerea vinului. Cercetările vor fi extinse şi cu privire la funcţionarea în cadrul unui antrepozit fiscal a unui agent economic neautorizat.

De asemenea, poliţiştii vor efectua propuneri către autoritatea specializată din cadrul Ministerului Finanţelor, pentru suspendarea şi ridicarea autorizaţiei de antrepozit fiscal a societăţii comerciale, se arată într-un comunicat al IGPR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102