REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vincentelli, citat degeaba la Parchet: "Sunt în Italia, mă bronzez"

Vincentelli, citat degeaba la Parchet: "Sunt în Italia, mă bronzez"

Replica API 23 august 2011 | 00:00 116

Procurorul de caz din dosarul gropii de deşeuri de la Năvodari, pus în aşteptare

Procurorul de caz din dosarul gropii de deşeuri de la Năvodari, pus în aşteptare

Ancheta în dosarul penal privind groapa de deşeuri de la Năvodari este pe ultima sută de metri. Un singur lucru mai lipseşte pentru ca procurorul de caz să trimită, eventual, pe cei cercetaţi în judecată: declaraţia italianului Roberto Vincentelli, acţionar al firmei care vrea să construiască centrul de deşeuri. Potrivit surselor noastre, Vincentelli refuză să se prezinte la audieri, deşi a fost emisă citaţie pe numele acestuia şi a fost căutat, ieri după-amiază, de jandarmi, pentru a i se comunica faptul că este aşteptat la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Dosarul la care facem referire nu îl vizează doar pe Roberto Vincentelli, ci şi pe fostul primar al Năvodariului, Tudorel Calapod, respectiv mai mulţi funcţionari, care sunt acuzaţi de fals şi abuz în serviciu. Conform anchetatorilor, eliberarea documentelor necesare investiţiei - centru de deşeuri industriale a fost posibilă în baza unor falsuri şi cu încălcarea legilor în vigoare din acest domeniu de activitate. Totdată, reamintim că, în luna martie a acestui an, procurorul de caz descindea la Fetilchim Marway din Năvodari, pentru a ridica mai multe documente, iar ulterior fostul primar Tudorel Calapod era invitat la audieri. Acum, a venit şi rândul lui Roberto Vincentelli, acţionar la Marway, să dea declaraţii. Numai că Vincentelli a plecat de două zile în vacanţă, părăsind teritoriul României chiar înainte ca citaţia să ajungă la firma pe care o controlează. "Am ajuns deja în Italia, sunt în vacanţă până pe 10 septembrie. Dacă ştiam că voi fi citat, nu plecam, dar aşa, nu îmi stric vacanţa. Am înţeles că citaţia nu este pentru data de luni, ci pentru marţi (azi-n.r.) sau miercuri. Vreau să anunţ pe toată lumea că nu fug din România, mă întorc, pentru că am afaceri în România, copiii şi aşa mai departe. Spun asta pentru că deja am aflat de la avocatul meu că procurorul intenţionează să emită mandat de aducere pe numele meu", a declarat, pentru "Replica", Roberto Vincentelli. El a adăugat că nu are nimic cu procurorul de caz, dar tot consideră că împotriva sa se face un abuz: "Mă caută, dar nu ştiu de ce. Să mi se spună care sunt acuzaţiile. Pe citaţie scrie doar inculpat. Păi eu nu ştiu ce am făcut. Am furat, am omorât? Care sunt acuzaţiile? Eu înţeleg că rolul procurorului este să acuze, dar instanţa va spune dacă sunt vinovat de ceva. Între timp, îmi văd de vacanţă, sunt în Italia, mă voi duce la Monte Carlo, mă bronzez. Am să mă întorc în România negru de la plajă, veţi vedea", a mai spus italianul, pe un ton amuzat, în timp ce autorităţile din România probabil că nu sunt la fel de bine-dispuse. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614