REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vine „POTOPUL” pe litoral! Poliţiştii se pregătesc pentru avalanşa de sesizări prin 112

Vine „POTOPUL” pe litoral! Poliţiştii se pregătesc pentru avalanşa de sesizări prin 112

Replica API 6 mai 2016 | 00:51 192

Circa 145 de oameni ai legii detaşaţi din ţară!

Circa 145 de oameni ai legii detaşaţi din ţară!

Pe lângă activităţile cotidiene, poliţiştii constănţeni vor avea de muncă, nu glumă, pe timpul sezonului estival. Ca în fiecare an, de altfel. Cum peste un milion de turişti vor tranzita litoralul românesc, automat vor creşte şi apelurile prin 112, evenimentele nefericite, ceea ce implică mai multe intervenţii. Prin urmare, anul acesta se preconizează că un număr de circa 145 de poliţişti să fie detaşaţi la malul mării, din ţară. În momentul de faţă se aşteaptă decizia de la Bucureşti.

Forfota începe pe litoral încă de la data de 1 mai, atunci când oamenii iau cu asalt staţiunile litoralului românesc. Anul acesta, spre exemplu, au fost circa 30.000 de turişti, din care 15.000 în Mamaia. Potrivit statisticilor, rezultatele minivacanţi de 1 mai sunt, pe lângă numărul de turişti menţionat mai sus, se referă la o imagine şi o percepţie mult mai bună despre şi pentru litoralul românesc, parteneriat excelent cu Poliţia, Jandarmeria şi Prefectura Constanţa, peste 8.000 de bilete vândute pentru festivalurile de muzică electronică, din care peste 2.000 către turişti din mai multe ţări din Europa, tendinţa evidentă de vânzare a pachetelor dinamice, flexibile, dată fiind şi componenta pascală a weekend-ului şi prezenţa reprezentanţilor turoperatorilor israelieni la deschiderea Sezonului. Prin urmare, startul deja s-a dat, urmând acum agitaţia de peste vară. Precizăm că în anul 2014, peste 1,5 milioane de turişti au vizitat litoralul românesc, dintre care 5% au fost străini, iar anul 2015 a venit cu o creştere, fiind considerat unul dintre cele mai bune sezoane estivale de după 2008. Nici anul curent nu se lasă mai prejos, hotelierii aşteptându-se la un număr şi mai mare de turişti. Toate bune şi frumoase însă treburile din bucătăria internă a instituţiilor abilitate cu siguranţa şi ordinea publică devin mai complicate. Pe lângă efectivele deja existente, şi aici ne referim la Poliţie, în fiecare an sunt detaşaţi şi oameni ai legii din ţară. Un plan deja a fost întocmit în acest sens, preconizându-se ca un număr de circa 145 de poliţişti să vină la mare, începând cu 1 iulie. Cei care vor acţiona sunt de la Ordine Publică, Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic etc. O atenţe deosebită va fi acordată activităţilor de prevenire şi informare antiinfracţională a cetăţenilor cu privire la măsurile de siguranţă pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale furturilor din camere de hotel, de pe plajă sau din auto. Oamenii legii vor organiza întâlniri cu administratorii hotelurilor şi vor afişa recomandări preventive la recepţiile hotelurilor şi în alte locuri vizibile. Poliţiştii vor acţiona şi pentru siguranţa turiştilor care sosesc în Portul Constanţa la bordul navelor de croazieră, itinerariile de deplasare a acestora şi obiectivele vizitate fiind monitorizate. Însă, trebuie ca planul să fie aprobat de la Bucureşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367