REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vinurile rose, cu dedicaţie pentru femei

Vinurile rose, cu dedicaţie pentru femei

Replica API 4 iunie 2012 | 00:00 244

Vinul rose a început să devină o modă, mai ales odată cu venirea verii. Producătorii spun că se adresează mai ales femeilor, dar şi celor care în serile călduroase vor dori să bea un vin la o terasă.

În ultimele luni au avut loc multe lansări de vinuri ros, demarând chiar campanii de promovare a acestora. "Este la modă vinul rose. În general, vinul este un produs de modă şi dacă marketingul va reuşi să impună vinul rose, vânzările vor creşte. Şi sunt semne în acest sens pentru că mulţi producători au lansat astfel de sortimente şi doresc să le impună pe piaţă", a spus directorul general al Patronatului Naţional al Viei şi Vinului, Ovidiu Gheorghe.

La nivel european, popularitatea vinurilor rose s-a impus la începutul anilor 2000, în verile foarte călduroase, când, văzut ca o alternativă mai prietenoasă a vinurilor roşii, cele rose au devenit populare mai ales în rândul femeilor tinere. De atunci, vânzările de vinuri rose au fost în creştere, mai ales în perioada anotimpului cald. Dacă în ţările vest-europene cu tradiţie, vinurile rose au ajuns la modă în urmă cu mai mulţi ani, la noi în ţară abia acum apar semne că acestea s-ar putea impune pe piaţă. Aceasta, după ce până nu demult vinul rose reprezenta în România doar 5% din piaţă, supremaţia fiind deţinută de vinul alb, cu 60% din vânzări.

Lansări în aşteptarea verii

Printre cei care mizează anul acesta pe vinul rose se numără companii precum Lacerta, care a lansat la începutul primăverii un vin sec cu aromă minerală şi cu nuanţe fine de căpşuni: LacertA Ros Riviera. "Vinul poate fi servit excelent primăvara sau vara la terase, piscine sau la plajă, şi este perfect pentru combinaţia cu fructe de mare sau brânzeturi. Tradiţia Ros provine din zona Rivierei Franceze, a Văii Rhne-ului, în Dealu Mare întâlnindu-se condiţiile perfecte pentru a crea acest vin. Este evident gustul românilor pentru vinurile seci de foarte bună calitate. Este o mare încurajare pentru noi să continuăm să lansăm sortimente excelente şi să investim în dezvoltarea podgoriei Dealu Mare", spune Walter Friedl, reprezentantul grupului de investitori în LacertA Winery.

mai mult pe www.capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102