REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Violatorii şi tâlharii din toată ţara vin să se angajeze pe litoral, să li se piardă urma

Violatorii şi tâlharii din toată ţara vin să se angajeze pe litoral, să li se piardă urma

Replica API 31 mai 2013 | 00:00 130

Angajatorii, avertizaţi să caşte ochii la sezonieri

Angajatorii, avertizaţi să caşte ochii la sezonieri

Poliţiştii constănţeni atrag atenţia angajatorilor în ceea ce priveşte locurile de muncă de sezon. Întrucât vin multe persoane din ţară, oamenii legii au specificat faptul că există şi surprize neplăcute. Mai exact, este vorba de condamnaţi la puşcărie, care vin la malul mării pentru a li se pierde urma şi pentru a face noi victime, sub "perdeaua" că ei muncesc. Dacă anul trecut au fost înregistrate aproximativ 25 - 30 de astfel de cazuri, iată că şi anul 2013 a debutat cu doi urmăriţi general, care veniseră la Eforie să... se angajeze.

Pe lângă distracţie şi voie bună, soare, mare şi peisaje colorate, litoralul constănţean are mai multe substraturi, nu tocmai bune pentru concediile turiştilor. Cum forţa de muncă este mai mult decât necesară, odată cu debutul sezonului estival, "candidaţii" nu întârzie să apară. Vin şi din ţară, motivând că au nevoie de bani şi sunt dispuşi să muncească pe salarii chiar şi mai mici, doar să li se ofere cazare. Cum angajatorul nu poate refuza asemenea oferte, se bate palma şi începe... haosul. Oamenii legii atenţionează toţi agenţii comerciali să aibă mare grijă când fac angajări, întrucât se ascund multe fărădelegi. Mai exact, de multe ori, persoanele care se aleg cu o condamnare prin ţară (pentru furturi, tâlhării, violuri etc.) recurg la asemenea metode, atât pentru a li se pierde urma, dar şi pentru a-şi continua activităţile, având "perdea". "Recomandăm ca angajatorii de pe litoral să solicite, neapărat, documentele de identitate dar şi să întocmească formele legale de muncă. Noi, ca şi Poliţie, până la agenţii de proximitate, facem verificări asupra persoanelor care vin din ţară, mai ales cei ce vin să se angajeze, pentru că am avut multe suprize. Însă, cei care sunt urmăriţi general, vin să fure direct. Alţii, aleg să se angajeze, doar ca să poată să se ocupe şi de altele", a declarat, pentru "Replica", Adrian Rapotan, adjunctul şefului din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Anul trecut, spre exemplu, s-au înregistrat aproximativ 25 - 30 de astfel de cazuri, pe întreg litoralul constănţean. "Ne-am confruntat şi anul trecut cu astfel de cazuri, se angajau pentru a avea o activitate şi se ocupau, de regulă, cu furturile, sau cu alte fapte ilegale pe raza litoralului", a mai spus Adrian Rapotan. Din câte se pare, borfaşii se angajau ca ajutori de ospătar, manipulanţi, la spaţii verzi, sau în domeniul curăţeniei.

Primii turişti din 2013: doi condamnaţi la închisoare

Nici bine razele soarelui nu au început să mângâie valurile mării, că "turiştii" s-au postat deja pe litoral. Dar nu au venit oricum, ci pentru a se angaja. Aici ne referim la Eforie, acolo unde doi bărbaţi au venit să-şi caute de muncă. Nimic rău până aici, doar că s-au dovedit a fi cam certaţi cu legea. Ca atare, planul nu le-a mers, poliţiştii din Eforie intrând pe fir şi descoperindu-le toate planurile. Este vorba de un individ din Bihor, care a fost depistat săptămâna trecută la malul mării. Emil D., de 36 de ani, era dat în urmărire naţională, fiind condamnat la închisoare pentru furt calificat, din luna martie a acestui an. El a motivat că a venit să se angajeze, dar a fost săltat şi trimis de unde a venit. Numai la o zi distanţă, un alt individ rătăcea pe străzile din Eforie, căutându-şi, de asemenea, de muncă. Şi aici, surpriză!, bărbatul era condamnat la închisoare. Este vorba de Mihai Liviu B., de 35 de ani, din Galaţi, căutat întrucât avea pe numele lui un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. Din fericire şi acesta a fost prins la timp, fiind băgat după gratii, acolo unde îi este locul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218