REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Violenţe la o manifestaţie a opoziţiei: Turcia l-a convocat pe ambasadorul SUA

Violenţe la o manifestaţie a opoziţiei: Turcia l-a convocat pe ambasadorul SUA

Replica API 24 mai 2022 | 22:49 974

Turcia l-a convocat duminică pe ambasadorul SUA la Ankara, Jeff Flake, ca urmare a unui avertisment emis de partea americană în legătură că posibilele acte de violenţă din partea poliţiei la o demonstraţie a opoziţiei turce, la Istanbul, informează DPA.

Sursa foto: (c) Jeff Flake/Twitter.com

Motivul oferit de Ministerul de Externe turc a fost o comunicare din partea ambasadei SUA care conţinea ''declaraţii nefondate'' despre măsurile luate de forţele de ordine turce, citează Agerpres.

Avertismentul a fost emis sâmbătă. Ambasada SUA indicase că gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi proiectile non-letale ar putea fi folosite la manifestaţia de la Istanbul şi le recomandase cetăţenilor americani să evite zona respectivă.

Duminică, Turcia a emis un avertisment similar adresat cetăţenilor săi aflaţi în Statele Unite. Cetăţenilor turci li s-a recomandat să evite adunările şi demonstraţiile de amploare întrucât forţele de ordine americane folosiseră gaze lacrimogene şi muniţie de război în precedente ocazii similare.

Mii de persoane s-au strâns sâmbătă la Istanbul pentru a protesta împotriva unui verdict de vinovăţie în cazul politicianului de opoziţie Canan Kaftancioglu, care a fost acuzat de insultarea preşedintelui şi a statului turc. Demonstraţia a fost organizată de Partidul Republican al Poporului (CHP), principala formaţiune de opoziţie din Turcia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218