REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Violeta Alexandru, despre șomajul tehnic: De solidaritate trebuie să dea dovadă toți, și demnitarii și cei numiți în funcții politice

Violeta Alexandru, despre șomajul tehnic: De solidaritate trebuie să dea dovadă toți, și demnitarii și cei numiți în funcții politice

Replica API 10 aprilie 2020 | 00:00 1173

Ordonanța de urgență privind șomajul tehnic în sectorul public ar putea să-i includă și pe cei cu funcții mai mari. "Consider că de solidaritate, în această perioadă, trebuie să dea dovadă toți. Și demnitarii. Și cei numiți în funcții politice. Pentru mine - solidaritate chiar înseamnă să trecem împreună peste perioada grea. Și o să trecem", a spus Violeta Alexandru, ministrul muncii.

Acesta a mai scris pe contul său de Facebook că primește multe mesaje pe telefon de la oameni care nu mai au venituri sau au rămas cu puține.

Declarația a fost făcută la câteva ore după ce premierul Ludovic Orban a cerut ca ordonanța de urgență privind șomajul tehnic în sectorul public să includă și șefii. "Să găsiţi o formă de exprimare a solidarităţii şi pentru şefime, adică inclusiv pentru noi, demnitarii", a spus Orban adresându-se ministrului muncii, Violeta Alexandru, la începutul ședinței de Guvern de joi. Orban a mai spus că a primit deja zeci de cereri de derogare de la această ordonanță.

"Deja am primit zeci de cereri de derogare şi motive care mai de care mai stranii pentru a susţine această derogare", a spus premierul. Violeta Alexandru i-a răspuns că și ea a primit astfel de cereri.

Ordonanța de urgență va fi discutată până la sfârșitul săptămânii cu fiecare minister în parte., iar la începutul săptămânii viitoare să fie în consultare cu partenerii sociali, conform hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
0
0
Dati voi dovada de solidaritate, renuntati la salarii o luna si cu siguranta se va face o economie mai mare decat sa bagi in somaj tehnic un amarat de functionar cu salariul de 2400 lei pe luna. Vaco ce faceti voi se numeste campanie
5
0
Alooooo, taiati pensiile speciale, platiti pe luna 22 milioane de euro pentru pensiile astea.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218