REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Violeta Alexandru este nemulțumită de modul în care se pontează orele suplimentare de muncă

Violeta Alexandru este nemulțumită de modul în care se pontează orele suplimentare de muncă

Replica API 25 august 2020 | 22:08 1842

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat că este necesar un sistem mult mai riguros de contorizare a orelor suplimentare de muncă, precum contorizare electronică, întrebată fiind despre rezultatele controlului efectuat de Inspectoratul Teritorial de Muncă în cazul muncitorilor infectaţi cu noul coronavirus pe un şantier din Capitală.

Violeta Alexandru

"În ceea ce ne priveşte, conform atribuţiilor pe care le are Inspectoratul Teritorial de Muncă, am verificat pe de o parte existenţa - şi există - a contractelor de muncă cu toţi salariaţii, inclusiv cu muncitorii indieni. Ne-a atras atenţia şi, din concluziile verificărilor făcute, rezultă foarte clar faptul că este necesar un sistem mult mai riguros de contorizare a orelor suplimentare de muncă. Nu că s-ar întâmpla doar în acest şantier. Am avut o discuţie cu colegii mei şi am nişte idei, inclusiv inspirate din colaborarea cu ministrul Muncii din Germania, cu care ştiţi că suntem într-un permanent contact - pentru contorizare electronică, pentru evidenţă electronică, eventual într-o activitate pilot pe şantierele de construcţii, pentru muncitorii care lucrează. Aici contractele erau, dar nu este o evidenţă corespunzătoare orelor suplimentare", a menţionat Violeta Alexandru la TVR, scrie stiripesurse.ro.

Ministrul Muncii a subliniat că Inspectoratul Teritorial de Muncă a dispus măsuri cu privire la lipsa unei instruiri prealabile cu privire la condiţiile de protecţie în perioada COVID.

"Inspectoratul Teritorial de Muncă a dispus măsuri cu privire la lipsa unei instruiri prealabile cu privire la condiţiile de protecţie în perioada COVID. Am avut punct de vedere foarte clar cu privire la condiţiile de cazare", a mai spus Violeta Alexandru.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a sancţionat cu 13.500 de lei angajatorul muncitorilor indieni depistaţi pozitiv cu noul coronavirus pe un şantier din Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, constatând încălcarea legislaţiei privind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

ITM Bucureşti a finalizat, luni, acţiunea de control demarată sâmbătă seara pe şantierul unde Direcţia de Sănătate Publică a semnalat un focar de coronavirus, se precizează în comunicatul instituţiei.

Echipa de control a stabilit că toţi lucrătorii de cetăţenie indiană sunt angajaţi cu forme legale, însă angajatorul a încălcat o serie de dispoziţii privind condiţiile igienico-sanitare, printre care: dotarea necorespunzătoare cu materiale igienico-sanitare şi supraaglomerarea spaţiilor de dormit, încălcări care contravin prevederilor legislaţiei în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-C0V 2, precum şi Legii securităţii şi sănătăţii în muncă 319/2006.

De asemenea, angajatorul nu a realizat, în termenul prevăzut, instruirea specifică pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2 şi nu a asigurat personal suficient pentru acordarea primului ajutor şi pentru implementarea măsurilor de prevenire, potrivit comunicatului ITM Bucureşti.

Prin urmare, inspectorii de muncă au dispus 11 măsuri cu realizare la termen şi au aplicat sancţiuni contravenţionale astfel: patru amenzi în cuantum de 13.500 lei şi şapte avertismente.

Angajatorul muncitorilor indieni a mai fost sancţionat şi pentru faptul că nu avea o evidenţă clară a orelor lucrate de muncitori şi pentru transmiterea cu întârziere a unor date în Revisal, menţionează ITM Bucureşti.

Controlul început de ITM Bucureşti sâmbătă a avut loc în prezenţa ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi a fost coordonată de inspectorul şef al ITM Bucureşti, Constantin Bujor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai mars in mortii ma-ti de borata. Nic flegma in gura nu meriti jigodie
1
3
I se pare ca romanii iau prea multi bani pe orele suplimentare. Ar vrea ca noi sa fum munciti peste program si in loc de bani sa luam libere. Pai ce sa faci cu liberul cand vin facturile. Oamenii muncesc pe bani. Nu mai protejati multinationalele. Sa plateasca oamenii la nivel european ca preturile sunt la nivel european. Astia s tradatorii de la pnl usr plus. Accepta evaziunea facuta de multinationale in valoare de 50 miliarde euro anual. Huooo!
5
2
Modificati legea , Hotilor! Platiti orele suplimentare, nu avem nevoie sa le recuperam cu timp liber.... Omul vene la munca pentru bani, nu pentru timp liber.......
5
0
vrajitoare nazista te rog sa mergi in tara de bastina a lui klaus sparanghel sa vezi ce metode aplica acolo concetatenii lui sclavilor pe plantatii... apoi cu experienta acumulata vino si aplica si la rromania
8
2
Itm ul nu a facut niciodata control pe norma de munca a unui angajat in baza tuturor contractelor de munca pe care acesta le are indiferent de domeniile in care activeaza acel angajat Adica itm ar trebui sa i adune fiecarui angajat pe acelasi cnp numarul de ore de munca din fiecare contract in parte ale acestuia si sa stabileasca astfel cate ore munceste pe zi acel om Norma de munca maxina admisa de codul muncii este de 48 de ore ca medie pe oricare 4 luni dontr un an O sa vedeti ca doctorii economistii avocatii foarte multi din acesti oameni depasesc maxima muncesc 40 ore pe zi
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614