REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Viorel Farcaș, fost director la Confort Urban, execută lucrările electrice de pe Ștefan cel Mare

Viorel Farcaș, fost director la Confort Urban, execută lucrările electrice de pe Ștefan cel Mare

A.L. 10 decembrie 2022 | 00:00 5888

Firma lui Viorel Farcaș, fostul director al Confort Urban, care a fost condamnat în 2017  la 2 ani și 4 luni cu suspendare, pentru luare de mită, instigare la folosirea cu rea credință a bunurilor societății, într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participației improprii), și conflict de interese, este un subcontractor al Meva Concept SRL, societatea responsabilă de realizarea lucrărilor de pe Ștefan cel Mare. Viorel Farcaș pare să întruchipeze zicala din bătrâni “îl dai afară pe ușă și-ți intră înapoi pe geam”, în ciuda reputației notorii, firma acestuia ocupându-se în prezent de instalațiile electrice din cadrul proiectului de reabilitare. 

Mooz Services SRL, firma fostului director al Confort Urban, Viorel Farcaș, este unul dintre subcontractorii Meva Concept SRL, ce se ocupă de lucrările de pe Ștefan cel Mare, fiindu-i atribuită, în urma licitației, realizarea instalațiilor electrice prevăzute în procesul de reabilitare din cadrul proiectului. 


Reapariția lui Farcaș este cel puțin surprinzătoare, fostul director general al SC Confort Urban pierzându-și funcția în urma cercetărilor realizate de DNA pentru luare de mită. În septembrie 2017 Magistrații Tribunalului Constanța, au admis sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul lui, acesta primind drept urmare 2 ani și 4 luni cu suspendare și 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii dreptului de a desfășura o activitate în cadrul Confort Urban SRL pentru săvârşirea infracțiunilor de luare de mită, instigare la folosirea cu rea credință a bunurilor societății, într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participației improprii), și conflict de interese.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, în perioada 27 iunie – 19 noiembrie 2014, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL Constanța, a solicitat administratorului delegat al unei societăți comerciale (ce deținea în același timp și o funcție de execuție în cadrul SC Confort Urban SRL Constanța) să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziția inculpatului, lucru pe care acesta l-a și făcut.

Autoturismul respectiv, în valoare de 425.160,50 lei cu TVA (aproximativ 95.000 euro cu TVA), a fost pus la dispoziția inculpatului cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestuia din urmă, respectiv atribuirea și derularea în bune condiții a unui acord cadru privind servicii de transport rutier și închiriere utilaje încheiat cu societatea respectivă (vizarea facturilor emise de societatea prestatoare și semnarea ordinelor de plată către prestator în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016). Autovehiculul a fost folosit gratuit, exclusiv și permanent de inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel și soția sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soției inculpatului.

Ce știm despre Mooz Services SRL

Unicul asociat al societății Mooz Services SRL este Farcaș Cristinel Viorel, firma înregistrând în anul fiscal 2021 cifra de afaceri de 4.221.908 de lei, dublă față de anul 2020 când figura cu 2.025.259 de lei. Mooz Services SRL este singura firmă din Constanța implicată în proiectul de reabilitare a pietonalei Ștefan cel Mare, fiind responsabilă de realizarea lucrărilor de instalații electrice. În 2021 firma avea 21 de angajați. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Escr9cul nu mai are mult. Știu din surse sigure ca e urmărit pt fapte de corupție,unde și-a implicat și își implica apropiații. le fura identitatea și face sute de mii de euro pe cârca lor,falsificandu-le semnăturile și făcând firme cu care trage tunuri impreuna cu rețeaua de mafioți cu care acționează de mulți ani. TIC-TAC, TIC-TAC.......
0
0
Bai, ESCU, dar p***t esti! Mai p***t decat permite legea. Ce am spus eu si ce ai inteles tu... Vai mama ta, retardatule! Creierul tau pluteste intr-un amestec de kkt, esti un caz clinic, demn de studiat de medicinisti...
1
0
Sunt și alte SC care participa la licitatii/direct dar ce sa vezi nu prind nimic, tot cu evazioniști mergem . Asa apar blocuri peste noapte ale unor administratori cu angajați zero și fara rulaje în anii anteriori, ce sa vezi, surprize pe care dana nu le vede încă
2
0
Contrabandistul Tocea cel mic este săgeată lui Farcaș, are și el firma capusa abonata la bani publici! Din contrabandist, evazionist s-a făcut și constructor.... Aloooo DNA, dormiți?
4
1
Pt.Ion de la tara. Da mai tarane,numai ca acum doua saptamini tot niste chinezi au ars in case ca sobolani pentru ca autoritatile chineze au incuiat oameni in locuinte sa nu mai fie nimeni pe strada pentru ca prin unele regiuni din China era covid.
3
0
Nene, omul e mare: știe să ceară, de la cine, dar știe să și dea, unde. Ce-i aia o suspendare? Praf în ochi fraieri, poate să primească și trei, banul să iasă, că obrazul gros cu cheltuială se ține!
5
0
Un acoperit! Dacă nu era de prin servicii, înfunda pușcăria la câte matrapazlâcuri a făcut. În declarațiile de avere trecea în fiecare an sume mari câștigate la pariuri. Mai spăla din banii furați...
7
0
Sa te duci dupa chinezi si Mao si natia lor spurcata de CCP commies ...F U CK THE COMMIES
1
4
Niste chinezi (cautati pe net, nu e poveste) au facut, intr-o noapte, un extrem de complicat nod de cale ferata. Cred ca si Vergil (doar prostii l-au votat...) va termina Stefan cel Mare doar daca aceiasi votanti ii vor mai da un mandat. In asta, nicio sansa!
6
0
Nu vi se pare ca voi ai faceți reclama lui basinosu asta?
9
1
Acestia sunt oamenii cu care Amiralul vrea sa modernizeze orasul...si ca el sunt si altii ...Primarul invizibil...!
16
0
Are sustinere la primarie .Altfel cum . E clar de merg lucrarile asa p***t
18
0
Din cauza asta suntem înapoiați ca da-ti contracte infractorilor. Dacă el a fost învățat sa fure,este un hot...normal ca și acum face la fel cu lucrările luate. Rușine Dacă îl băgați 10 ani la pușcărie la prima fapta ,numai contracta lucrări care stagneaza
21
1
Vedeti, daca ii bagati la parnaie, creati precedentul. Asa oricare o sa faca la fel, ca doar nu-l baga la parnaie. Parnaia, nu are treba ca are contract pe Stefan cel Mare, daca face treaba buna. Dar nu prea face. Si de ce nu spuneti si cine ecel care i-a dat Macanul? Ala inca e pe treaba cu fostul Icral. Cara NEN-ul la greu. Si nu-i mai judecati, ca doar cu complicitatea voastra isi fac de cap.
22
1
Unul p***t de pe aici, agramat și agarici, sa găsit sa comenteze, pisalas în c*r și-n freze. Nu-s fraiere pupicurist, îl cunosc și-s realist. Ce are sula cu prefectura, mincamia-i de fraier pl. Vb sa te aflli în treaba, Ptiu futete-n gura de pleava.
3
19
scoate te rog limbutza din kurul iinfractorului farcas. Iar mwia ti-o iei de la mine !!!
19
2
Eu stiu pe la ce restaurante mananca,sa nu primeasca bec pisat foarte fin in mancare,el sau familia lui...grija mare ca nici la autopsie nu il detecteaza
11
0
După noi potopul!!!
10
0
Ce intamplare intamplatoare.
11
0
Ma crucesc când vad art scrise de niște executanți politic. Niște "ziariști" de 2 bani,platiti prin reclame sau cu câteva sute de Ron. Niște art care nu au treaba cu realitatea sau curios? Ce are sula cu prefectura. Adică dacă a fost dir la C urban, a avut sau nu probl, adevărate sau inventate ptr ai fi luat postul. Cu firma actuala și lucrările? Din ce știu se fac niște licitații nu? Cumva nu executa bn lucrările sau ce? Cât despre comentacii agarici de servici de pe aici, leșinați de foame, care posibil nici sa nu îl cunoasca, sau doar au auzit de el și vb asa, de dragul comentului. Vina e și a lui Fărcaș ca, baga în seama din bunatate și ajuta mereu toate plevile sociale și scursurile societății. Vedeți-vă de treaba voastră și de sărăcia voastră comentaci lor și asa zișii "ziaristi", dacă vine Fărcaș sau oricine și va da câteva sute de Ron miine e cel mai bun. În rest, numai de bn. Și o m**e de la mn.
2
26
Il duce capul la prostii si pariuri sportive. Daca i ati dat pe mana lui farcas iluminatul pe Stf. cel Mare il face varza ca si patrimoniul srl Confort Urban. Sa vedeti cand si cum il va executa. p****i mai sunteti!
23
3
Clar e escroc dar il duce si capu !
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614