REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Viorel Ionescu EXCLUDE orice fel de ALIANŢĂ cu PSD la HÂRŞOVA

Viorel Ionescu EXCLUDE orice fel de ALIANŢĂ cu PSD la HÂRŞOVA

Replica API 2 octombrie 2020 | 00:00 2713

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, a primit încrederea cetățenilor pentru încă un mandat la conducerea localității. Nu a fost o luptă ușoară, diferența fiind de 65 de voturi, față de principalul său contracandidat, Tudorel Nădrag. Candidatul PNL a primit 1956 de voturi, iar Nădrag, candidatul PSD, a fost votat de 1891 de persoane. Prezența la alegerile locale din Hârșova a fost de 53,47%. Reprezentanții PSD au contestat alegerile locale și au cerut renumărarea voturilor, însă contestația a fost respinsă.

Viorel Ionescu

„Rezultatul obținut de PSD nu este unul real”

Primarul localității este de părere că scorul obținut de candidatul PSD nu este unul care reflectă realitatea, existând informații că voturile ar fi fost cumpărate cu câteva sute de lei.

„Rezultatul obținut de PSD nu este unul real, nu este al hârșovenilor. Este un rezultat bazat pe cumpărare, iar hârșovenii știu acest lucru. Am văzut o categorie de cetățeni, care aștepta în fața sediului PSD la terminarea votului, să-și poarte pe umeri liderul îmbătrânit care îi reprezenta. Au venit foarte mulți tineri la vot, iar Hârșova merge înainte. A fost o luptă decisivă și în acest moment pot spune că s-a scris o pagină în istoria orașului, care nu va mai avea nicio piedică în dezvoltare.”, a declarat, pentru „Replica”, Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

Tudorel Nădrag

„Nu vom avea majoritate în Consiliul Local. Nu voi face alianță cu nimeni”

În urma votului primit, Consiliul Local Hârșova va avea în componență 8 reprezentanți ai Partidului Național Liberal, 8 de la Partidul Social Democrat și o persoană de la PRO România.

„Nu vom avea majoritatea în Consiliul Local,. Nu voi face alianță cu nimeni, nici cu PSD, nici cu PRO România. Singura alianță va fi cu cetățenii din Hârșova. Cum timp de patru ani nu am avut nevoie de alianțe, nici de această dată nu voi avea nevoie de majoritate, pentru că proiectele bune vor trebui votate indiferent de apartenența politică a Consiliului Local. Diferența între acum patru ani și prezent este că ședințele sunt înregistrate și puse pe site, iar cu experiența căpătată în acești ani voi încerca să implic și mai mult comunitatea. Voi chema la ședințe și cetățenii, astfel încât interesele personale să nu existe. Am nevoie de sprijinul cetățenilor, nu sprijinul politic.”, ne-a mai precizat Viorel Ionescu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614