REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Viorel Ionescu: Sănătatea cetățenilor nu trebuie să aibă culoare politică

Viorel Ionescu: Sănătatea cetățenilor nu trebuie să aibă culoare politică

Replica API 23 noiembrie 2020 | 00:00 1244

Viorel Ionescu, primarul din HÂRȘOVA, dezminte informația potrivit căreia localitatea ar intra în carantină. ”Recent a apărut în spațiul public o informație referitoare la faptul că localitatea noastră va intra în carantină. ESTE FALSĂ această informație!!! Incidența la nivelul localității noastre este mică. Numărul persoanelor testate și confirmate se situează sub pragul necesar luării măsurii carantinei. Vă rog să luați în considerare numai informațiile comunicate oficial, pentru a evita panicarea cetățenilor și crearea unei situații tensionate, fără fundamen”, spune edilul.

”Așa cum v-am anunțat și pe data de 15 noiembrie, au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire și printre angajați ai Primăriei Hârșova. Persoanele confirmate respectă măsura carantinării, iar sediul instituției a fost dezinfectat, fiind realizate zilnic astfel de activități. Nimeni nu a făcut un secret din acest lucru, deși persoane iresponsabile și permanent conflictuale, au făcut și din acest lucru un subiect de dispută politică și au transmis că se încearcă ,,ascunderea adevărului" și că nu sunt luate măsuri de protecție a cetățenilor.

Toți avem familii și ne temem pentru sănătatea noastră și a celor apropiați.

Ce interes am putea avea în a ascunde confirmarea unor cazuri de îmbolnăviri? Cine și ce ar avea de câștigat?

Personal am efectuat mai multe teste, în primul rând pentru sănătatea mea și a familiei. Consider că sunt o persoană foarte expusă și încerc să iau toate măsurile de precauție. Toate cazurile sunt în evidența DSP Constanța, nu pot fi ascunse și nici nu are cineva un astfel de interes.

Până la apariția simptomelor (dacă acestea apar) și până la confirmarea oficială nu putem ști dacă suntem sau nu infectați și trebuie să ne protejăm respectând măsurile de prevenire a îmbolnăvirii.

Transmiterea virusului SARS-COV 2 este deja una comunitară, putând fi contactat de oriunde.

Rugămintea mea către toți cetățenii este, în primul rând, să își ia fiecare măsurile de precauție necesare și să ne respectăm între noi.

Fiecare are dreptul la propria opinie legată de existența virusului, de transmiterea acestuia, de consecințele pe care le poate avea îmbolnăvirea cu acest virus, însă constat că, în mod imoral și iresponsabil, și această situație este exploatată politic, cetățenii sunt sufocați, alarmați inutil și iritați cu tot felul de informații denaturate.

Personal consider că ne confruntăm cu un virus foarte contagios, care pentru unii poate avea consecințe foarte grave, iar pentru alții aproape inexistente. De aceea, suntem LIBERI să alegem cum să ne protejăm propria sănătate și chiar viață, dar suntem OBLIGAȚI să respectăm viața și sănătatea celorlalți, respectând măsurile dispuse de autorități.

Sănătatea cetățenilor nu trebuie să aibă culoare politică, ci trebuie să fie o preocupare pentru toți, să ne aducem aportul fiecare, nu să ne întrecem în critici sau laude, mai ales pe fondul unor campanii electorale”, a transmis primarul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Informatiile false, dezinformarea sunt normale intrun mediu social puternic viciat de politica si cu alegeri parlamentare la usa. Dar care sunt candidatii harsoveni pt Camera Deputatilor si Senat ca sa merite efortul si riscul de a merge la alegeri? Daca nu sunt de niciun fel, nu ar fi mai bine sa ne protejam sanatatea si sa stam acasa, ca oricum nu schimbam cu nimic, ceea ce ne hotarasc altii. Care sunt performantele notabile ale alesilor jud Constanta in Parlament incat sa merite, unii dintre ei, sa fie realesi?
1
0
Exact asta ma intrebam si eu.De ce Bucuresti nu este in carantina?Au cu siguranta cele mai multe cazuri plus poluare ca in China cu smog .La Constanta oras care nu se compara daca vorbim de aglomeratie cu Bucuresti ,vor sa ne aresteze la domiciliu.Unde sunt drepturile garantate prin constitutie?Vor pune pe butuci toate micile afaceri vor falimenta totul siasta pt .10 persoane ditr o mie care chipurile sunt infectate si sunt ori imunizate ori asimptomatice.Au dat verde politiei si jandarmeriei sa isi faca de cap si au devenit obraznici.
1
1
ZICI DUMNEATA ASTA POATE SA II COMUNICI ASTA SI LUI SPAGOVEANU CARE A INGRAMADIT INOCENTI HABOVNICI SI PIIMPI LA SF ANDREI.II DE INTELES PE DE O PARTE CA ARE DE LUCRU LA SC UL DUMISALE DE FUNERARE.UMPLE GARAJUL CU MORTI DE SPALAT.
3
2
ASTEA BARFE SANT ADUSE IN CHIOSCUL DIN DOSUL PRIMARIEI LA DOMN FANICA
1
1
Da cum dracu de democratie este asta? Capitala nu este inchisa si au un numar mult mai mare de bolnavi covid-19. Adica noi din orasele mai mici suntm fraierii? Asita testeaza terenul,unde tine inchid unde nu liber la munte.Daca iesim noi afara pe strada la urmatoarea carantinare care o aveti de gand dupa alegeri nu va ia dracu? Ia intrebati-va? Vor iesi romanii in strada daca mai dati o noua inchidere? Tot asa uite covidul ,nu e covidul? Faceti alba-neagra pe nervii romanilor? Doar unii prostiti sa stea in casa si altii la munte? Este covid in Romania? A scazut cazurile de codid,vin alegerile.
2
1
Viorele, de cand esti tu pe acolo Harsova nu merge bine.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367