REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Viorel Ştefan: Mandatul lui Mişa înseamnă lucruri bune pe fond, dar o prezentare publică deficitară

Viorel Ştefan: Mandatul lui Mişa înseamnă lucruri bune pe fond, dar o prezentare publică deficitară

Replica API 30 ianuarie 2018 | 00:32 339

Viorel Ştefan, propus vicepremier în Cabinetul Dăncilă, a afirmat luni că fostul ministru al Finanţelor, Ionuţ Mişa, a făcut "lucruri foarte bune", care au fost însă prezentate public în mod "deficitar".

"Mandatul domnului Mişa înseamnă lucruri foarte bune făcute pe fond şi înseamnă o prezentare publică deficitară a ceea ce s-a făcut. (...) S-au înfiinţat în 2017 cu 30% mai multe firme noi în România decât în 2016, asta înseamnă că Guvernul, cu contribuţia substanţială a ministrului de Finanţe, a domnului Mişa, a reuşit să creeze un mediu fiscal atractiv. (...) S-a dovedit că în mandatul domnului Mişa ceea ce n-am reuşit eu să fac, în prima parte, în primele luni, în legătură cu îmbunătăţirea colectării pe anumite venituri bugetare, s-a întâmplat (...), s-au recuperat din restanţele de încasări pe TVA, pe accize", a afirmat Viorel Ştefan, la audierile din comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului, care au dat aviz favorabil pentru ca acesta să ocupe funcţia de vicepremier fără portofoliu.

Întrebat cum comentează faptul că în urmă cu şase luni a părăsit funcţia de ministru al Finanţelor supărându-l pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, prin neparticiparea la votul pe legea salarizării, Viorel Ştefan a răspuns: "Eu sufăr de o boală mai veche şi probabil că din acest motiv s-a înţeles aşa. Deci eu nu am plecat din poziţia de ministru de Finanţe datorită unei divergenţe sau vreunui conflict, nu. A fost opţiunea mea, pentru că după şase luni la Ministerul de Finanţe am considerat că e bine să las pe cineva mai tânăr să continue ce am început acolo şi eu să îmi reîmprospătez forţele".

Potrivit lui Viorel Ştefan, din noua poziţie de vicepremier va avea ca misiune supervizarea miniştrilor pe domeniul economic, din perspectiva armonizării demersurilor, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614