REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Viorica Dăncilă a cerut intervenţia serviciilor: „Mi s-a adus la cunoştinţă ieri, cu nepermisă şi suspectă întârziere“

Viorica Dăncilă a cerut intervenţia serviciilor: „Mi s-a adus la cunoştinţă ieri, cu nepermisă şi suspectă întârziere“

Replica API 17 ianuarie 2019 | 17:26 173

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat intervenţia instituţiilor din domeniul securităţii naţionale în situaţia de la Complexul Energetic Oltenia, care riscă să afecteze securitatea energetică a României. Dăncilă suspectează o operaţiune speculativă.

"Mi s-a adus la cunoștință ieri, cu nepermisă și suspectă întârziere, situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. Am cerut ministrului Energiei să meargă la Târgu Jiu. Am cerut să se convoace grupul de lucru interministerial pentru siguranță energetică. Am solicitat tuturor structurilor de siguranță națională informații despre această situație extrem de gravă și verificarea celor apărute în spațiul public privind achiziții de energie din alte țări, la prețuri foarte mari, pentru a afla dacă există o legătură între acest blocaj și dorința unora de a face speculații. Nimeni nu se poate juca cu siguranţa energetică a României", a declarat premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern de joi, 17 ianuarie.

Complexul Energetic Oltenia a închis în această dimineaţă un grup la centrala Rovinari, din lipsa cărbunelui, arată datele publicate pe site-ul Transelectrica. Aceasta după ce, joi dimineaţă, minerii din cadrul complexului au reluat greva.

Corpul de control al prim-ministrului desfăşoară, începând de joi, un control la societatea Complexul Energetic Oltenia - SA.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot din sistemul energetic fac parte ceturile si radeturile. Pesedeul nu vede sau se face ca nu vede ca alde le falimenteaza. La fel si celelalte centrale - tot un fel de ceturi- si minele din complexele energetice. Asta e alt aspect pagubos al guvernarii actuale. Tara care nu stie sa aiba energetica moderna e dependenta si slaba. Pacat ca au castigat alegerile. Sunt distructivi, corupti si incompetenti. Trebuie inlaturati. Serviciile si DNA au cam luat pauza. Ne uitam la ei si atat.
3
1
e proasta rau ,de stocurile de carbune trebuia sa se intereseze in septembrie nu in ianuaria vaca comunista
3
1
Sistemul energetic romanesc trebuie sa se modernizeze. Exploatarile carbonifere trebuiesc inchise strategic pentru vremurile grele care vor veni. De aceea nu se investeste in modernizari. Hidrocentralele vor prelua greul productiei.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614