REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Viorica Dăncilă, acceptată de Klaus Iohannis pentru funcţia de premier

Viorica Dăncilă, acceptată de Klaus Iohannis pentru funcţia de premier

Replica API 18 ianuarie 2018 | 18:53 471

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD pentru un nou premier, stârnind furia simpatizanţilor şi a celor care protestează în stradă sub haştagul rezist. La consultările cu partidele politice, PNL a dat de înţeles că preferă alegerile anticipate, la fel şi USR, iar numai Traian Băsescu, reprezentantul PMP, a venit cu propuneri. Numele avansate de PMP: Eugen Tomac și Siegfried Mureșan.

"La un an de la alegeri avem deja două guverne PSD eşuate. Acum, evident, că este nevoie de un Guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, (...) fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate iarăşi în interiorul PSD", a declarat Klaus Iohannis, după consultările cu partidele politice, concluzionând însă că îi dă o şansă Vioricăi Dăncilă. "O accept pe Dăncilă, dar PSD să performeze", a spus Iohannis.

Premierul desemnat Viorica Dăncilă va trebui să demisioneze din Parlamentul European, pentru a prelua funcția de premier. Conform procedurii, odată ce un europarlamentar demisionează, în locul acestuia intră următorul de pe lista depusă la Autoritatea Electorală Permanentă, în cazul de faţă - Gabriela Zoană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spera sa obtina altceva.Iohanis a fost genial!!Acum,dictatorul din telemorman are p.m propus de el o protagonista de scene penibile din cauza de incompetenta.Bravo,d-le Presedinte.asteptam sa vidanjati guvernul si institutiile de materiile fecale cu aere de patrioti.
0
0
Vidul este o stare caracterizata prin lipsa de continut, golul. Din Videle vin multimi fara sfarsit sa ne schimbe perceptia despre realitate. Scopul este vidul justitiei.
5
0
Cac pe psd si dracu nea
4
1
Sa-l puna si pe dracul premier,dar sa respecte promisiunile facute in campanie,pentru ca altfel nu-l vad bine pe Dragnea
10
0
in loc sa va bucurati ca dragnea a ajuns prima femeie prim ministru din Romania
5
0
Guvernul viorica pasarica
6
1
Multi sunt de parere ca Iohanis este slab. As vrea sa ii intreb ceva, o intrebare care are 2 variante de raspuns: ce faceau celelalte partide din opozitie cand PSD o propunea premier pe d-na Dancila? Varianta 1: Propuneau si ei un premier, ca sa aiba Iohannis alternative. Varianta 2. Isi faceau laba si asteptau ca Iohannis sa se bata singur cu PSD.
9
0
cum zicea cineva ,vasilica e o bula de neant .e doar o marioneta a lui dragnea .asta nu respira fara sa stie flausatul
8
1
Incredibil, dar..... ADEVARAT !! La noi, ca la nimeni !
11
1
cum dracu sa pui femeie prim ministru?
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218