REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Viorica Dăncilă confirmă RUPTURA de Călin Popescu Tăriceanu pentru prezidențiale: 'Trebuie să separăm lucrurile'

Viorica Dăncilă confirmă RUPTURA de Călin Popescu Tăriceanu pentru prezidențiale: 'Trebuie să separăm lucrurile'

Replica API 18 iunie 2019 | 00:00 206

Pentru prima dată în ultimele luni, cea mai importantă voce din PSD a anunțat că prezidențiabilul coaliției de guvernare nu va fi unul comun cu ALDE. Viorica Dăncilă a declarat că vrea ca, până la finalul lui iulie sau începutul lui august, PSD să aibă candidatul la prezidențiale. Ea a precizat, întrebată dacă alianța PSD-ALDE s-ar rupe în cazul în care ar fi doi candidați la Președinție, că este solidă coaliția, iar lucrurile trebuie separate.

„Noi vrem ca la sfârșitul lui iulie, începutul lui august să avem deja candidatul la prezidențiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți seară, la România Tv.

Întrebată cum vede soarta alianței PSD-ALDE dacă ar fi doi candidați la prezidențiale și dacă asta ar duce la o rupere a coaliției, Viorica Dăncilă a răspuns: „Eu nu cred acest lucru. Alianța e solidă și trebuie să separăm lucrurile. Indiferent dacă vom avea un singur sau doi candidați vom merge împreună, pentru că, dincolo de prezidențiale, avem un guvern al României care trebuie să își continue activitatea. După prezidențiale sunt locale urmate de parlamentare”.

Președintele interimar al PSD a adăugat că vor fi discuții și înaintea și după Congresul partidului din 29 iunie cu privire la scrutinul pentru un mandat la Cotroceni.

„Și înainte de Congres o să vorbim cine vrea să candideze, o să facem sondaje de opinie, astfel încât să mergem cu candidatul care are cele mai mari șanse la prezidențiale. Trebuie să merge cu un candidat, care pe lângă susținerea președintelui partidului, să o aibă și pe oamenilor. Vom introduce în sondaje colegi și colege care vor să candideze, vom introduce și candidați independenți. Vom face sondaje și decizia o vom lua în forurile statutare. După ce vorbesc cu colegii și colegele vom face tatonări astfel încât”, a explicat Dăncilă.

Premierul a mai spus că nu a avut cu nimeni discuții legate de subiectul prezidențiale, precizând că nu dorește să intre în competiția pentru șefia statului.

„Nu am discutat despre nimeni până acum. Nu am discutat decât despre candidați din interiorul PSD. S-a anunțat domnul Șerban Nicolae. Vom vedea dacă sunt și alți colegi astfel încât de săptămâna viitoare să demarăm sondajele, iar ultimele sondaje îi vom face cu primii trei pentru a avea certitudinea că alegem varianta cea mai bună”, a conchis Viorica Dăncilă.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, că declarația sa după alegerile din 26 mai a fost interpretată de unii ca o renunțare la candidatura la prezidențiale. Liderul ALDE a precizat că vor fi discuții cu liderii organizațiilor ALDE și va urma o decizie în acest sens.

Întrebat la România Tv dacă posibilitatea ca Viorica Dăncilă să vrea să candideze la prezidențiale nu ar produce fricțiuni în coaliție, liderul ALDE a răspuns: „Nu știu ce planuri are domnia sa, dar fără îndoială în perioada următoare o să discutăm și aceste lucruri”.

Tăriceanu a adăugat, chestionat dacă este dispus să facă un compromis pentru un candidat comun la Cotroceni, că mereu a susținut că e important ca prezidențiabilul coaliției să fie acela care are cele mai mari șanse să îl învingă pe Klaus Iohannis.

Vezi video: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce frumos a fost cand era USL si i-ati tras-o lui Crin Antonescu facandu-l sa creada ca va ajunge candidat la presedentie sau chiar presedinte!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102