REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Viorica Dăncilă, despre corvete: 'Nu ne vindem, nu negociem!'

Viorica Dăncilă, despre corvete: 'Nu ne vindem, nu negociem!'

Replica API 15 ianuarie 2019 | 22:16 279

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți, la Antena 3, pe tema suspendarii procedurii de achiziție de corvete, ca „trebuie respectată legalitatea” si a adaugat ca Romania nu accepta „sa ne vindem intr-un sens sau altul”.

Întrebată dacă Franța și Olanda ar vrea sa vanda Romaniei corvete si se incearca sa impuna niste conditionalitati in acest sens, premierul Viorica Dancila a raspuns:

„Tot ce pot sa spun este că nu cunosc interesul unora sau altora, aici mă refer la partea română. Dar nu le voi permite la niciunii dintre ei să nu trateze România așa cum trebuie, iar cetățenii români să fie tratați ca cetățeni europeni egali în drepturi, nu ca cetățeni de mâna a doua. În același timp, legat de corvete și legat de orice alt aspect, trebuie respectată legalitatea, nu putem să spunem că ne vindem într-un sens sau altul, nu putem să spunem că negociem anumite lucruri pentru un obiectiv sau altul. Eu cred că România și orice aspect legat de corvete sau orice alt aspect trebuie tratată egal cu celelalte state membre ale UE. Faptul că României i se impun niște condiționalități, iar altor țări nu li se impun aceste lucruri nu mai trebuie să îl acceptam. Poata dacă de prima dată era atât de fermi și atât de stăpâni pe noi nu ajungeam în situația să fim tratați diferențiați. Eu cred că acum aceste lucruri au luat sfârșit și trebuie cu toții să avem aceeași atitudine, să cerem respect pentru țara noastră și cetățenii români”.

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a sesizat săptămâna trecută Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel în legătură cu derularea programului de înzestrare cu corvete, procedura fiind suspendată.

"Vineri, 11 ianuarie 2019, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esenţial 'Corvetă multifuncţională', a prezentat ministrului Apărării Naţionale un raport de informare cu privire la acest subiect. Astfel, secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial 'Corvetă multifuncţională'", se arată într-un comunicat al MApN.

Conform MApN, procedura de achiziţionare a corvetelor a fost suspendată.

"Având în vedere acest aspect, precum şi faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa SA, ca parte la 'Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa SA', solicită 'anularea în tot a HG nr. 48 / 2018', act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate", afirmă sursa citată.

Guvernul a aprobat hotărârea privind corvetele multifuncţionale pe 15 februarie 2018.

MApN informa că acesta este al doilea program de înzestrare a Armatei care impune integrarea producţiei şi transfer de înaltă tehnologie în România, implicarea industriei naţionale de apărare şi crearea de locuri de muncă, după lansarea, la 12 ianuarie 2018, a programului de achiziţie a 227 de transportoare blindate pentru trupe 8x8 PIRANHA V, derulat împreună cu General Dynamics, şi care prevede producţia în ţară, prin firma GDELS a Companiei Naţionale ROMARM SA - Filiala Uzina Mecanică Bucureşti, a 197 de transportoare.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca in situatia asta am ajuns ca o analfabeta venita de nicaieri sa-si dea cu parerea despre lucruri de interes deosebit- inseamna ca ne meritam soarta. Acasta individa nu a reusit inca sa descifreze rolul pe care il are conform functiei in care a fost plantata de satana puscariasa draknea
2
0
la tranta dnei Viorica limbistilor
1
1
Neocomunisti mincinosi si perfizi , ce nu accepta critici.
0
1
nu avem nevoe de curvete,,le avem pe ale noastre.
5
0
Viorico,bag-o p'aia cu ...suntem in an centenar.Nu fi proasta,nu se prinde nimeni ca a trecut anul centenar.Nici chiar tu.
9
3
Go home Veorica
10
4
veorica si latrina 3. combinatia perfecta
13
6
Vrem spitale nu corvete
11
4
Bravo Veorica Bravo PSD
7
16
Sunteti constienti ca ea habar nu are despre ce este vorba si are retorica deja clasica "nu ne vindem tara vrem egalitate vrem legalitate etc etc" si ea,proasta asa cum e, habar nu are. Ca deh,este doar o carpa la tocul usii folosita doar la sters pantofii. Du te n mm cu fi tu cu tot de proasta tarii!!!!
15
8
baga in shenghen daca nu cumparam corvetele de la ei. MAFIA U.E CIOCHIE PE FATA
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367