REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu președintele Serbiei și premierii Greciei și Bulgariei

Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu președintele Serbiei și premierii Greciei și Bulgariei

Replica API 24 aprilie 2018 | 00:00 188

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că a discutat cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi cu premierii Greciei şi Bulgariei, Alexis Tsipras şi Boiko Borisov, despre cooperarea economică şi despre proiectele concrete pe care cele patru ţări le pot dezvolta conform stiripesurse.ro.

"Acest format de consultări oferă o bună oportunitate pentru consolidarea dialogului şi identificarea modalităţilor de cooperare în regiunea sud-est europeană, în special din punct de vedere al dezvoltării economice. Am discutat astăzi despre cooperarea economică, despre proiecte concrete pe care cele patru state le pot dezvolta, despre formatul 16+1, despre o întâlnire în care să concretizăm proiectele pe care astăzi le-am avut doar în discuţie", a declarat premierul Dăncilă, la Palatul Victoria, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu preşedintele Serbiei şi şefii Guvernelor Greciei şi Bulgariei.

Prim-ministrul român a precizat că îi face "o deosebită plăcere" să găzduiască cea de-a treia reuniune în acest format, care şi-a dovedit "utilitatea şi valoarea adăugată" în promovarea obiectivelor comune în regiune ale celor patru ţări.

Viorica Dăncilă l-a asigurat pe Aleksandar Vucic de sprijin în procesul de negociere pentru aderarea Serbiei la UE.

"Salut prezenţa preşedintelui Vucic la scurt timp după întrevederea pe care am avut-o la Bucureşti cu ocazia vizitei sale. Apreciez rolul Serbiei ca factor de stabilitate în Balcanii de Vest şi contribuţia pozitivă în procesul de cooperare şi reconciliere şi îl asigur de tot sprijinul nostru în procesul de negociere pentru aderarea la Uniunea Europeană", a afirmat Dăncilă.

De asemenea, premierul român l-a asigurat pe prim-ministrul bulgar de sprijinul Executivului de la Bucureşti în îndeplinirea obiectivelor Preşedinţiei ţării sale la Consiliul UE.

"Salut, totodată, prezenţa prim-ministrului Borisov la această întrevedere şi îl reasigur de sprijinul nostru pentru obiectivele Preşedinţiei bulgare a Consiliului Uniunii Europene, în care Balcanii de Vest au un rol esenţial", a spus Dăncilă.

Totodată, ea a precizat că Grecia este un partener cheie pentru România în regiune.

"Îmi face, de asemenea, o deosebită plăcere să-l avem oaspete astăzi, la Bucureşti, pentru prima oară, pe prim-ministrul Tsipras. Grecia este un partener cheie pentru România în regiune şi dorim să impulsionăm relaţiile bilaterale, colaborarea noastră pe plan bilateral, regional şi european", a punctat Dăncilă.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a primit, marţi, la Palatul Victoria, pe preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi pe premierii Greciei şi Bulgariei, Alexis Tsipras şi Boiko Borisov.

Ulterior, înalţii demnitari au participat la reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt România - Bulgaria - Grecia - Serbia.

Reuniunea se va încheia, marţi seară, cu un dineu oficial oferit de premierul român în onoarea oaspeţilor.

Reuniunea cvadripartită cu participarea premierilor României, Bulgariei şi Greciei şi a preşedintelui Serbiei este cea de-a treia ediţie a acestui format, după cele organizate în octombrie 2017, la Varna, şi în decembrie 2017, la Belgrad.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai proasta ca asta nu cred ca scotea psd-ul
0
1
numai razboaie , deportari de populatii , dusmanii. ,
1
0
Proasta penala
1
1
Astea renunta la dezvoltare sa stea capra lui putin sa le fie rusine ce sa discute dancila cand ia nu reuseste nici de pe hartie sa citeasca ce asteptari sa avem .
0
1
mica antanta nu a functionat nici la prima strigare,basca seftanii erau neamuri,acuma ce vor amerindienii,numai ei stiu
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367