REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Viorica Dăncilă i-a scris lui Klaus Iohannis: Ce i-a cerut președintelui să îi explice

Viorica Dăncilă i-a scris lui Klaus Iohannis: Ce i-a cerut președintelui să îi explice

Replica API 25 aprilie 2019 | 00:00 208

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la România TV, că a transmis, joi, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, prin care îi solicită motivele respingerii celor trei propuneri de miniștri, subliniind că șeful statului trebuie să se exprime doar în privința legalității demersului, nu asupra oportunității, conform stiripesurse.ro.

„Astăzi (joi, n.r.) am trimis președintelui Iohannis o scrisoare prin care am solicitat motivarea respingerii celor trei propuneri de miniștri. Oportunitatea aparține premierului, iar președintele trebuie să se exprime doar de ceea ce este legat de legalitate. Acest lucru că nu fac față, că nu crede că este persoana potrivită - nu cred că sunt motive care ar putea să stea la baza respingerii propunerilor. (...) Performanțele Guvernului sunt decontate de primul ministru și de Guvern”, a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu este de acord cu remanierea și că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniștri interimar, propunerile actuale considerându-le nepotrivite.

Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiției), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb și pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

Demisiile Nataliei Intotero și a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Viorico mama vorbese cu Dady sa dea PSDeu o O.G.si lasati presedintele fara atributii,ca Romania e jucaria vroastra si Johanis va cam incurca.
0
0
veoreca stie sa scrie....?
0
0
Aia erau pers cu pregatire ptr a fi ministri ?Doamne -fereste
1
2
veorica a scris ??? pai ea nu stie nici sa citeasca !!! Muie pesede !!!
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218