REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Viorica Dăncilă- în plenul Camerei Deputaților, la 'Ora prim-ministrului'

Viorica Dăncilă- în plenul Camerei Deputaților, la 'Ora prim-ministrului'

Replica API 14 noiembrie 2018 | 00:00 248

Premierul Viorica Dăncilă va fi prezentă miercuri, începând cu ora 10,00, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterile de la "Ora prim-ministrului", potrivit agerpres.ro

Dezbaterile politice de miercuri au loc la solicitarea grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, cu tema "Angajamentul Guvernului Dăncilă privind respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale reprezentanţilor instituţiilor UE referitoare la modificările legilor Justiţiei, ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală".

PNL solicitase iniţial prezenţa premierului în plen în săptămâna 5 - 9 noiembrie, însă Viorica Dăncilă a transmis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor în care anunţa că în această perioadă are agenda ocupată.

"După 10 încercări depuse în scris la conducerea Camerei Deputaţilor, astăzi, în unanimitate, Partidul Naţional Liberal a reuşit aducerea în faţa Parlamentului a premierului Viorica Vasilica Dăncilă în data de 14 noiembrie. Propunerea referitoare la dată, în mod surprinzător, a fost făcută chiar de Liviu Dragnea. Partidul Naţional Liberal a solicitat în scris de 10 ori, data a ales-o Liviu Dragnea. Vom vedea care este scopul acestei deschideri pe care a manifestat-o la modul cel mai maliţios cu putinţă şi cinic cu putinţă", declara, acum două săptămâni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan. "Pe fond, important este că vom avea ocazia să o întrebăm pe premierul României de ce a acceptat ca Guvernul să fie luat pe persoană fizică, în subordinea totală a lui Liviu Dragnea, de ce agenda guvernamentală în interes public este complet inexistentă, de ce bani europeni care ne sunt puşi pe masă nu sunt absorbiţi, de ce România a ajuns ruşinea Uniunii Europene şi suntem în punctul de a primi o sancţiune împotriva căreia luptăm pe toate fronturile, pentru că e vorba de noi şi de mândria noastră, ca ţară, să o primim din partea UE", spunea atunci Turcan.

Marţi, Comisia Europeană a recomandat României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

"Evoluţiile din ultimele 12 luni din România pun sub semnul întrebării sau dau înapoi unele progrese din ultimii zece ani, motiv pentru care Comisia Europeană a venit cu opt noi recomandări în cadrul raportului MCV pentru România", a declarat, la Strasbourg, prim-vicepreşedintele executivului comunitar, Frans Timmermans.

De asemenea, tot marţi, Parlamentul European a adoptat rezoluţia nelegislativă privind statul de drept în România, cu 473 voturi pentru, 151 de voturi împotrivă şi 40 de abţineri, un text care afirmă "profunda preocupare" a eurodeputaţilor faţă de reforma legislaţiei judiciare şi penale din România şi "condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a forţelor de poliţie în timpul protestelor de la Bucureşti" din luna august.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce te ai speriat asa?a fost un pamflet n ar strica nimeni bunatate de termometru pe vitele astea incaltate cu pantofi facuti manual doar 800 de euro perechea,asta e metoda pe care o practicau ei,bolesevicii de ne conduc,in trecut asa se purtau cu detinutii,mai pune mana pe carte poate inveti si tu ceva macar simplul fapt ca dute se scrie du-te ,dar dupa limbajul folosit si mai ales expresia matale se vede cam de unde esti.Astea cu matale merg pe la tara poate la Videle,aici daca ai de gand sa vorbesti te rog sa o faci corect,imaginatia unora se pisa pe Martin Scorsese Tarantino si Geo Saizescu
2
0
Comentariul matale ma determina sa cred ca ori lucrezi la morga ori la pompe funebre. Oricum, dute sa te cauti ca nu esti de pe planeta asta.
1
1
deci haina face pe om...uitati va la panarama asta proasta si de la tara cum s a schimbat de cand pune o rochie si un machiaj de la Chanel,care nu stiati daca apa plata se bea sau se pune la masina ,va dorim o moarte lenta si dureroasa voua ,familiei ,si chiar sotului ala cu toate ca e vai mama lui...moartea naturala bineinteles sa nu se inteleaga altceva ,meriti un termometru cu mercur spart si lasat sub scaunul unde lucrezi si zdreanta aia de Carmen Dan,din videle direct la pula de smecheri la bucuresti,bagate linia1 dupa ce au fost futute sa semneze sa se pozeze cu alte cuvinte sa simuleze
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102