REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Viorica Dăncilă nu acceptă sfaturi de la Iohannis: 'Nu cred că trebuie președintele să îmi spună când să merg în Parlament'

Viorica Dăncilă nu acceptă sfaturi de la Iohannis: 'Nu cred că trebuie președintele să îmi spună când să merg în Parlament'

Replica API 18 septembrie 2019 | 00:00 246

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, miercuri seară, că nu președintele Klaus Iohannis decide când premierul trebuie să meargă în Parlament cu o nouă variantă de Guvern, precizând că o astfel de decizie o pot lua doar cei de la guvernare.

"Domnul președinte spune că dă dreptate CCR. Atunci înseamnă că de îndată trebuie semnate deciziile pentru interimari. Dacă în motivare se face referire la cele 45 de zile, că trebuie să mergem în Parlament, că nu trebuie să mergem, vom vedea, dar noi trebuie să ne raportăm la ce a dat până acum CCR. CCR a dat că trebuie numiți cei interimari și explicat în scris refuzul numirilor. Nu cred că trebuie președintele să îmi spună când să merg în Parlament. Cred că această decizie putem să o luăm și noi. Vom merge în Parlament. Nu ne e frică să mergem în Parlament. Președintele caută o scuză pentru blocarea Guvernului atâta timp și vrea să arate că l-a făcut respectând legea. CCR spune cu totul altceva", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Reacția premierului vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că decizia Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul de peste 3 saptămâni, precizând că premierul este obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere.

"Curtea Constituțională a luat azi în discuție actuala situație politică. Prima observație pe care aș face-o. Decizia de azi a Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația poltică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni. Guvernul nu mai are aceeași compoziție prin plecarea ALDE de la guvernare și premierul e obligat să meargă să ceară un vot de încredere în fața Parlamentului", a declarat președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a precizat că, din punctul său de vedere, magistrații CCR au ajuns "în mod corect și inevitabil exact la aceeași concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului".

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa veorica c-o sa-ti psuna justitia in curind.Abia astept sa te aud cum o sa spui "dracnea e de vina,eu am facut ce-a zis el",dar ai semnat tu,"tuta" de videle.Vezi ca ti-a cazut brosa aia de casnica neam bun.
0
2
ia-te de mana cu dancila ca si tu esti prost dar si fudul...
0
2
Sasul nu stie pentru el ce trebuie facut dar sa mai dea si sfaturi. Eu il sfatuiesc sa isi dea demisia si sa plece intr-o vacanta prelungita. la cat a furat isi permite. Oricum sloganul care ii place cel mai mult este sa ii dau muie domnului neamt.
2
0
sa o pupati in fund pe Dancila,,,iar intelectualu de sub mine sa ii dau la moeee.
3
0
Dancila tu-ti ceapa matii de analfabeta,du-te dracu in africa,maimuta oparita
0
4
"Nu cred ca trebuie CA presedintele sa imi spuna...", asa se vorbeste corect, tuta planetei !!!
1
3
nu numai ca-i proasta dar e si fudula.
0
3
da cind o s-a mergeti dupa sarbatori.
1
1
dar cine vaco. rusii? Vei disparea jigodie ordinara
3
3
Daca iese tot Ben Netaniahu poate o mai bagi pe aia cu ambasada la Ierusalim! tare.. he he !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614