REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Virgil Popescu anunţă cum se va face economie la energie în România

Virgil Popescu anunţă cum se va face economie la energie în România

Virgil STOIAN 2 octombrie 2022 | 12:06 1989

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat cum se va realiza reducerea consumului de energie în România.

 

Şeful de la Economie îi linişteşte pe români şi îi asigură că nu va veni nimeni la ei acasă pentru a le stinge becul sau televizorul, potrivit stirileprotv.ro.

Anunţul ministrului vine după ce Comisia Europeană a cerut ca toate statele membre să se conformeze cererii de reducere a consumului de energie.

"În regulament s-a ajuns la o reducere a consumului de 10% voluntară, adică neobligativitatea statelor să aplice această reducere.

Totodată, a fost anunțată o reducere obligatorie de 5% pe orele de vârf. Atunci când transportatorul de sistem (Transelectrica) trebuie să stabilească orele din cursul unei luni în baza unor prognoze unde este consumul mare.

Reducerea nu se referă la persoane fizice. Nu este cazul ca cineva să vină să te pună să stingi lumina. Consumatorii noncasnici vor fi stimulați prin bonificații financiare pentru a face această reducere de 5%.

Transportatorul de sistem, în cazul nostru cei de la Transelectrica, împreună cu operatorul de piaţă, trebuie să stabilească orele din cursului unei zile, din cursul unei luni, pe baza unor prognoze şi estimări atunci unde este consumul mare, şi preţul energiei este mare.

Nu se referă această reducere la persoane fizice. Deci nu e cazul că să vină cineva să te pună să stingi lumină sau să nu te mai uiţi la TV şi să opreşti practic alimentarea", a explicat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Urmează facturi la energia electrică pe cinci luni de zile, a atras atenţia Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, la conferinţa Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică, organizată de România Inteligentă.

O parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă, a spus Zoltan Nagy-Bege."Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni", a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo nea GYGY gYgY GyGy!! Ai lovit fara mila nea GYGY!! Nu ai mila nea GYGY!! ATACA SI SCUFUNDA! TAIE FWTE SI ASTUPA!! Bravo nea GYGY! Sa fii sanaros k ai mare dreptate Sobolan chiorliu exact spus
0
0
dar tu faci economie sobolan chiorliu? tu te lafai ca iti permiti la cat furi
1
1
sa-mi bag puuuuula in mata, idiotule.
0
1
Nu va mai certati toarasi. M(w) e a venit deja cu o solutie pentru toata lumea.Incepand cu 01.01.2023 fiecare toaras al Romaniei va fi obligat sa aiba in garaj cate 7 masini electrice (cate una in fiecare zi) ca sa previna poluarea mentala. Asa sa ne ajute Dzeu la ikonomie. A sa nu uit deja au inceput sa se deschida pe fiecare strada din Romania centre de primire la scrap masini pe ICE. Se aloca pentru fiecare toaras de la m(w)e cate 50.000 eur pentru 7 x 7 masini da toaras.
7
1
da vergile,facem economie ca in comunism,la spital punem cite doi in pat,unul cu febra,altul fara febra.La usa punem biket,nu sunati,ies din 5 in 5 minute. Bouare,cum p matii sa consumi 255 kw pe luna,un calorifer electric are 1.5 kw numai pe treapta 1 .chiar daca.l tii pe minim citeva ore pe zi,19-21,dormi in frig,basca boiler 50l care maninca 5 kwPe zi,o persoana,cum te incadrezi desteptule.Bouare,sint orase care Nu au gaze,incalzire centrala,te descurci singur.La bloc Nu poti sa pui o solara,un recuperator caldura de la soare,bouare,nu tori sintem milionari cu vile ca hotii psd si pnl,vita.unde puiin balcon???tu cit mai furi,citi bani ai ascunsi spaga afara????
7
0
Sper sa mori in chinuri nenorocitule!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367