REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Virgil Popescu: Punem amprenta liberală asupra turismului românesc; trebuie consultat foarte mult mediul de afaceri

Virgil Popescu: Punem amprenta liberală asupra turismului românesc; trebuie consultat foarte mult mediul de afaceri

Replica API 15 noiembrie 2019 | 00:00 281

Virgil Popescu, foto bursa.ro

Mediul de afaceri din turismul românesc trebuie consultat foarte mult pentru a dezvolta acest domeniu, iar noul Guvern va pune amprenta liberală asupra turismului românesc şi va menţine ce s-a făcut bun în acest domeniu, a declarat joi ministrul Economiei, Virgil Popescu, în cadrul participării sale la Târgul de Turism al României.

Acesta a subliniat că domeniul turismului va fi coordonat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, într-un departament dedicat.

"O să vedeţi în perioada următoare strategia pe care o avem în turism. Prima măsură care trebuie luată este reorganizarea ministerului. Turismul va avea un departament special, condus de un secretar de stat, care va lua la mână absolut tot ce s-a făcut, şi ce a fost bun menţinem, şi vom pune şi amprenta noastră liberală asupra turismului. Vom schimba legea organizaţiilor de management a destinaţiilor turistice (OMD), deoarece credem că acum este nefuncţională aşa cum este. E adevărat funcţionează pe Litoral, la Mangalia, dar eu cred că prin OMD-urile în parteneriat public-privat putem aduce mult mai mulţi turişti în România şi cred că trebuie consultat foarte mult mediul de afaceri din turism, pentru că ei au idei, ei lucrează acolo şi ştiu ce să facă", a susţinut Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a apreciat că actuala Lege a Turismului acoperă doar 40% din necesităţile din domeniu.

"Vom depune în dezbatere publică Legea Turismului, este în Parlament o Lege a Turismului dar după părerea mea şi a colegilor mei specialişti în turism, nu acoperă decât vreo 40% din necesarul unei legi adevărate a turismului. Avem foarte multe de făcut, timpul din păcate e limitat, e un mandat de maxim 1 an şi trebuie să ne concentrăm pe ce avem, dar prioritatea e să aşezăm Ministerul cu Departamentul de Turism pe făgaş, ca să poată să funcţioneze", a afirmat Virgil Popescu.

În opinia sa, birourile de promovare turistică a României au prea mult personal, în jur de sunt 40 de posturi, câte două pe ţară, în condiţiile în care Grecia are 15, iar Franţa 36 de ataşaţi în turism.

"Mă voi uita şi pe birourile de promovare turistică, acolo unde la post am văzut că sunt 40 de posturi, câte două pe ţară, ceea ce mie mi se pare foarte mult, ţinând cont că de exemplu Grecia are 15 ataşaţi în turism, Franţa are 36 de ataşaţi în turism, adică mi se pare o dezechilibrare aşa, pentru România să ai 40 de ataşaţi în turism cu doi în fiecare ţară... Evident, mă voi uita şi pe reţeaua externă de comerţ exterior a României, unde avem 83 de ataşaţi economici, şi să încercăm o colaborare, reţeaua de turism cu reţeaua de comerţ exterior, să acopere acolo unde reţeaua de turism nu acoperă. Pentru că avem trei nivele de destinaţii care pot aduce turişti - în primul rând ţările limitrofe, ţările cu potenţial turistic şi ţările din a treia zonă, cum ar fi China, ţările din Orientul Mijlociu, care pot fi aduse, şi m-am bucurat că am văzut şi un stand al Palestinei aici", a comentat Virgil Popescu.

La momentul declaraţiilor, ministrul Economiei a precizat că nu descoperise, în cadrul Târgului de Turism al României, biroul de promovare a judeţului Mehedinţi, locul său de origine.

"Sunt curios să văd dacă judeţul meu, Mehedinţi, este reprezentat. M-am uitat pe lista expozanţilor şi nu l-am văzut, dar vreau să văd cu ochii mei, pentru că mi se pare strigător la cer ca judeţul Mehedinţi - un judeţ unde se găseşte piciorul podului din Apolodor din Damasc, chipul lui Decebal, Clisura Dunării este fabuloasă, acolo s-a inaugurat cu fast Via Transilvanica de la Drobeta Turnu Severin până la Putna - să nu se regăsească constant în turism atât timp cât autorităţile locale clamează că vor să dezvolte turismul în judeţul Mehedinţi", a declarat Virgil Popescu. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Turismul nu cu vouchere cheltuibile doar in Romania se dezvolta. Ci prin concurenta, idei originale, valorificarea traditiei si sprijin financiar local si european justificat de proiecte viabile. Voucherele sunt un fel de somn al turismului. Il numeau pesedistii "plan Marshall" al turismului romanesc. Se va vedea ca e cam fals. Apropo sunt benefiar de vouchere si stiu ce spun.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920