REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Virgil Popescu: Regulile pentru deschiderea teraselor vor fi publicate vineri seară

Virgil Popescu: Regulile pentru deschiderea teraselor vor fi publicate vineri seară

Replica API 29 mai 2020 | 00:00 1245

Normele prevăzute pentru deschiderea teraselor ca urmare a modificării Anexei 3 la HG privind starea de alertă vor fi publicate vineri seară, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu, scrie Agerpres.

Virgil Popescu

El a susţinut, vineri, o conferinţă de presă la Târgu Lăpuş, Maramureş, alături de premierul Ludovic Orban.

"Ordinul îl lucrează secretarul de stat Pârjol, eu am tot discutat, şi acum am discutat, vor fi publicate în seara aceasta. Deci, exact ce v-am zis se va şi întâmpla, nu mai mult de 4 persoane la o masă, nu vor fi norme aşa, speciale, mesele la 2 metri unele de altele", a declarat Virgil Popescu.

Premierul a intervenit şi a precizat că, fiind vorba şi de servirea mesei, nu numai a cafelei, băuturilor alcoolice sau a băuturilor răcoritoare, şi ANSVSA este implicată în elaborarea acestor norme.

"Mai trebuie stabilite câteva reguli privitoare la modul de servire, astfel încât să existe un risc minim de răspândire a virusului, dar nu vor fi foarte multe reguli decât regulile care să asigure o minimă distanţă fizică, să asigure dezinfectarea suprafeţelor după fiecare client la o masă, să asigure pentru tot ce înseamnă tacâmuri, veselă, tot ce este utilizat în servirea mesei, băuturilor răcoritoare şi băuturilor alcoolice, practic, asigurarea normelor de igienă şi de protecţie sanitară. Dar, cert e că, după 1 iunie, dacă vreţi să beţi o cafea pe terasă, dacă veţi găsi terase deschise, puteţi merge", a completat Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca si cu zborurile ... se prelungeste interdictia pana la data de ....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614