REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vis mai vechi de-al lui Radu Mazăre: zonă de agrement pentru Lacul Siutghiol

Vis mai vechi de-al lui Radu Mazăre: zonă de agrement pentru Lacul Siutghiol

Replica API 1 martie 2019 | 00:00 511

Regulament pentru investitori

Regulament pentru investitori

Lacurile din marile orașe, inclusiv din București, sunt exploatate la maxim de administrațiile locale, fiind deschise ambarcațiunilor de agrement. Primarul Municipiul Constanța, Decebal Făgădău, vrea ca și lacul Siutghiol să prindă viață, așa că intenționează transformarea lui în zonă de atracție. Planurile pentru exploatarea în acest mod a lacului Siutghiol datează de câțiva ani, mai exact din anul 2008, de pe vremea lui Radu Mazăre.

Primarul Constanței Decebal Făgădău a inițiat un proiect de hotărâre privind regulament pentru închirierea terenurilor din domeniul public și privat al localității, dar și a terenurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Municipiului Constanța. Iar Regulamentul vizează și lacul Siutghiol și modul în care acesta urmează să fie exploatat. Practic, primarul continuă un vis mai vechi al fostului edil Radu Mazăre, și anume transformarea zonei în agrement, așa cum se întâmplă cu alte lacuri din marile orașe. Ba chiar Legea 42/2010 prin care s-a decis transmiterea Lacului Siutghiol în administrarea consiliilor locale riverane a avut ca scop realizarea unui proiect de suflet al lui Mazăre, respectiv construirea unui teleschi nautic pe lac, spune edilul. Numai că, proiectul nu s-a mai realizat. "Avem o cotă parte din Lacul Siutghiol. Am văzut in spatiul public păreri, de ce face regulament, ce trasnăi mai facem. Mi s-a părut corect să facem un regulament despre Lacul Siutghiol care să opereze și pe viitor, nu vorbesc despre terenuri, vorbim strict de exploatarea lacului. Nu avem mijloc de agrement, ceea ce e nenatural. Vedem Ovidiu și Năvodari, care au început sa dea viață lacului Siutghiol. Dacă, la un moment dat, va funcționa descentralizarea, noi trebuie să avem un regulament. Nu există situații să închiriem "pe sub masă". Am vrut să știti care este substratul acestui regulament, să setăm o viziune a ceea ce urmează. Lacul Siutghiol e un bun exemplu. Propun să avem o abordare serioasă și lucidă. Dacă nu suntem în stare să-l administrăm, îl dăm înapoi statului. În comparație cu alte orașe, pe lacul Siutghiol nu se mișcă nimic, trebuie să-l punem în vigoare. Mi-aș dori să aibă viață, nu cârciumi, construcții permanente, ci spații de agreement, construcții provizorii, să facem licitații pentru pontoane, pentru punte de debarcare, teleschi" a continuat Fagădău.

Adriana Arghirescu, consilier PNL, a spus că proiectul a ajuns în comisia 5 ieri și a primit vot negativ, întrucât nu se cunoșteau detaliile. "Dacă nu e o urgență, am înțeles punctul dumneavoastră de vedere, rog să-l amânam pentru sedința viitoare", spune Arghirescu. În concluzie, proiectul a fost retras. "Am înțeles că PNL n-a avut suficiente informații și am fost de acord să-l amân. Pâna pe 15 martie, propun o ședință extraordinară ca să-l dezbatem" a spus Făgădău. Edilul a mai precizat că nu are nevoie de acordul conducerii ABADL, ”niște analfabeți în ale administrației”. ” Dacă ne uităm la canalul Siutghiol-Tăbăcăriei vedem o groapă de gunoi. Nu primesc lecții de administare de la ABADL. Eu am vorbit direct cu Apele Române”, a mai precizat Decebal Făgădău.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce lac, este fisurat malul, dc te apropii cazi in lac! Si asta e zona de agrement? Dobitocilor care ati administrat pana acum, era o prioritate, turismul, pese-daule! Si apropo sa aduceti la vedere pe bulevarde unde erau, fostele banci ale lui mazare, cu fier si lemn ca macar mazare penalul chiar nu avea gusturi rele in materie de estetica !
1
0
Esti o lepra fagadaule am vrut si eu o autorizatie de ridicarea unui nivel mi sa cerut spaga la voi la primarie 10,000euro sa ma cac pe voi de penali
2
0
Propun o tema pentru vreo lucrare de studenti ai facultatii de Jurnalism de la Harvardu' Marii Negre: sa se conspecteze din toata presa si intocmeasca un compendiu al tuturor fagaduielilor lui Fagadau si idioteniile lui Promitzau. Ar fi super-Marfa de campanie electorala. As plati sa cumpar asa ceva din librarie. Cred ca merg si niste caricature a la Catavencii.
3
0
Asta e presa adevarata, cand comenturile sunt mai interesante decat articolul.
5
0
O sa il vrea Alex Costea, asociat cu Teseleanu George, ginerele lui Ion Dumitrache. Asa au luat plaje la Mamaia si Eforie. Chiar nu vede nimeni ce se intampla. Niste nenorociti. Sa urmariti si licitatia aceasta cate sectoare va lua Alexandru Costea.
8
0
FAGADAU UNDE DRACU SA MAI FACETI VOI ZONA DE AGREMENT PE LACUL SIUTGHIOL? LACUL ABIA DAK SE MA ZARESTE PRINTRE BLOCURILE CONSTRUITE DE ASA ZISII DEZVOLTATORI. ZONA DE PE MALUL CU MAMAIA ESTE COMPROMISA TOTAL. UN BINE AI FACE DAK TI-AI DA DEMISIA,ASTA DAK ITI PASA DE NOI CONSTANTENII!
9
0
... ai vorbit cu Spagarul de Director de la Apele Romane - ABADL Constanta - pe care astept sa-l infunde foarte repede DNA-ul
7
0
CEAUESCU a facut parcul SI VOI NU puteti repara buza de brton
6
1
Dupa 29ani a vazut si fagabbou ce este in Bucuresti. A vazut cum sunt amenajate lacurile acolo si ce inseamna sa fi gospodar.Acolo si tulpinile copacilor sunt vopsite fiecare cu alta culoare, spatiul verde e udat zilnic, e tuns periodic, cat de mic ar fi, lacurile sunt o incantare, dar fagabbou nu a fost niciodata in Bucuresti si nu stie.La fel si operatorii calculator zis ziaristi, care ne tin izolati de 29ani, fara stiri din alte judete.Autobuzele lui Firea au scaune si pt copii, mici. Dar noua presa nu ne spune nimic,fiind de fapt a pssdd.ului
13
0
Ce mizerie, visul lui mazare si al lui fagadau...., dupa ce ati vindut tot orasul, acum vreti si lacul, sper ca intro zi, si voi cei ce ati distrus orasul, sa ajungeti ca mazare, spagarilor si tilharilor. Multumim justitiei pentru dreptarea care a facuto cu retrocedarile, si speram sa se faca la fel in toate asa ziseke retrocedari
11
0
Hopa, le ia primarul jucaria machidonilor. Bine ar fi sa le ia Bucurestiul si licitatiile pentru marirea plajelor ca ABADLul nu e in stare de un an si jumatate sa declare castigatorii.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218