REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vitamina C, recomandată de guvernul din Shanghai pentru coronavirus

Vitamina C, recomandată de guvernul din Shanghai pentru coronavirus

Replica API 9 martie 2020 | 00:00 1242

Guvernul din Shanghai, China, a anunţat oficial că recomandă tratarea virusului COVID-19 intravenos cu o cantitate mare de vitamina C. Doza recomandată variază în funcţie de gradul de severitate şi complicaţii, de la 50 la 200 de miligrame per greutatea corporală, pe zi. Aceste doze sunt aproximativ de la 4,000 la 16,000mg pentru un adult, administrate intravenos.

Dr. Atsuo Yanagisawa, medic şi expert în terapie intravenoasă, precizează că este foarte importantă această metodă specifică de administrare, deoarece efectele vitaminei C sunt cel puţin de zece ori mai puternice decât dacă este administrată pe cale orală. De asemenea, specialistul menţionează că administrarea intravenoasă este cea mai sigură şi eficientă metodă antivirală, scrie csid.ro.

Dr. Richard Z. Cheng, specialist fizician, a lucrat îndeaproape cu serviciile medicale şi autorităţile guvernamentale din China, realizând cel puţin trei studii în privinţa administrării vitaminei C intravenos. Dr. Cheng se află în continuare în Shanghai şi încurajează tot mai multe spitale din China să implementeze terapia cu vitamina C în cantităţi mari, atât pe cale orală, cât şi doze administrate intravenos, pentru a preveni infecţia cu COVID-19.

”Pe data de 20 februarie 2020, alţi patru pacienţi cu pneumonie coronavirală severă şi-au revenit la spitalul din Tongji. Dozele crescute de vitamina C care au fost administrate au venit cu rezultate bune. Credem că pentru pacienţii în stare critică, cu pneumonie severă, tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai repede. În urma administrării s-au putut observa efecte antioxidante, reducerea răspunsului inflamatoriu şi îmbunătăţirea funcţiei endoteliale. Numeroase studii au arătat că dozele de vitamina C au legătură cu efectul tratamentului. Dozele crescute de vitamina C nu îmbunătăţesc doar nivelul antiviral, ci previn şi tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute”, se arată într-un comunicat oficial emis de Spitalul Universităţii Xi'an Jiaotong.

Deşi s-a făcut comunicarea oficială, metoda nu a fost confirmată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218