REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vitamina D poate ajută copiii supraponderali să slăbească

Vitamina D poate ajută copiii supraponderali să slăbească

Replica API 16 iulie 2020 | 00:00 931

Un nou studiu făcut de cercetătorii europeni arată că suplimentele pe baza de vitamina D pot ajută copiii supraponderali sau obezi să scape de kilogramele în plus și să ajungă la un indice de masă corporală sănătos.

Supraponderabilitatea la copii vine cu o serie de riscuri și posibile complicații, de aceea trebuie combătută cât mai timpuriu. În acest fel, se reduc riscurile la care copilul este predispus din cauza obezității, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, scrie doc.ro.

Supraponderabilitatea crește riscul de diabet, de afecțiuni cardiovasculare, dar și de tulburări psihice în rândul celor mici. Părinții nu trebuie să neglijeze problemele de greutate ale celui mic, ci trebuie să se ocupe de acestea imediat ce apar.

Obezitatea apare la copii, la fel că și la adulți, în urmă unui dezechilibru al raportului dintre caloriile consumate și cele folosite de organism. Asta înseamnă că, atunci când copilul mănâncă mai mult decât poate organismul să consume în timpul activităților zilnice, apar kilogramele în plus. Ceea ce înseamnă că pentru reducerea greutății este important să se limiteze numărul caloriilor ingerate, dar și să se sporească numărul caloriilor arse zilnic, prin practicarea unor activități fizice precum mersul pe bicicletă, înotul sau orice alt sport preferă cel mic.

Ceea ce nu se știa până acum, însă, este că suplimentele pe baza de vitamina D pot ajută copilul în lupta cu kilogramele în plus. Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Atena, în colaborare cu medicii de la Spitalul pentru copii Aghia Sophia din același oraș, a analizat comportamentul a peste 200 de copii diagnosticați cu obezitate, pe o perioada de 12 luni. Jumătate dintre aceștia au primit suplimente pe baza de vitamina D. S-a ajuns astfel la concluzia, după un an de administrare a acestui supliment, că vitamina D poate reduce indicele de masă corporală și poate îmbunătăți nivelul de colesterol al copiilor obezi.

Oamenii de știință trebuie să facă cercetări suplimentare pe această tema, astfel încât să identifice mecanismul prin care vitamina D reușește să stimuleze eliminarea kilogramelor în plus.

Echipa de cercetători greci și-a propus să investigheze și efectele pe care vitamina D sub formă de supliment dietetic le are asupra copiilor și adolescenților obezi care suferă deja de complicații precum hipertensiune arterială, hiperglicemie ori chiar diabet.

Indiferent de motivul pentru care vrei să administrezi suplimente alimentare copilului tău, e indicat să te consulți cu medicul pediatru înainte de a face acest lucru. Sănătatea copiilor nu trebuie pusă în pericol, așa că părintele nu ar trebui să ia decizii neavizate în ceea ce privește administrarea de suplimente ori medicamente.

Ce este vitamina D și de ce au copiii nevoie de aceasta

Vitamina D este un nutrient care permite absorbția calciului din alimentele consumate. Împreună, vitamina D și calciul susțin sistemul osos. De asemenea, vitamina D este importantă și pentru sănătatea inimii, dar și pentru menținerea sistemului imunitar puternic atunci când organismul lupta cu infecția.

Cea mai importantă sursă de vitamina D, atât pentru copii, cât și pentru adulți, constă în expunerea la soare. Și consumul anumitor alimente poate oferi organismului vitamina D, însă în cantități extrem de reduse. Printre aceste alimente se numără peștele gras, uleiurile de peste, precum și alimentele îmbogățite cu vitamina D precum laptele, sucul ori cerealele.

O altă sursă de vitamina D pe care organismul o absoarbe bine sunt suplimentele alimentare. Acestea se regăsesc sub formă de tablete, sirop ori jeleuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108