REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Viteza de circulație a trenurilor ar putea fi redusă pe unele tronsoane cu 20-30 km/h, din cauza căldurii

Viteza de circulație a trenurilor ar putea fi redusă pe unele tronsoane cu 20-30 km/h, din cauza căldurii

Replica API 29 iunie 2017 | 00:00 346

CFR:

CFR:

Viteza de circulație a trenurilor ar putea fi redusă pe unele tronsoane cu 20-30 kilometri/oră față de viteza normală, din cauza temperaturilor ridicate prognozate, informează CFR SA, printr-un comunicat remis, scrie AGERPRES.

"Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că începând de astăzi, 28 iunie 2017, și până la sfârșitul săptămânii, când sunt prognozate temperaturi care vor depăși 37 de grade în aer în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, se vor lua măsurile speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță. În această perioadă, personalul de întreținere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de Cod galben și Cod portocaliu, prin verificarea directă ale căii, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade C, pe trosnoanele unde situația o impune, se va reduce viteza de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfășoare în depline condiții de siguranță", se arată în comunicatul CFR.

De asemenea, CFR menționează că aceste măsuri sunt aplicate de toate companiile de infrastructură și respectă normele de siguranță feroviară în astfel de situații speciale.

CFR a precizat că va aviza operatorii de transport feroviar în momentul în care se va impune reducerea vitezei de circulație și pe ce tronsoane.

"CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători sa informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic", se menționează în comunicat.

De asemenea, CFR SA recomanda publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informatii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si asea ca nu mergeau prea rapid acum chiar nasol abea are timp nasu sa i controleze pe toti turistii
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614