REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Vitezomanii de pe Autostrada Soarelui postează pe Facebook noile recorduri: au ajuns şi la 240 km/h!

Vitezomanii de pe Autostrada Soarelui postează pe Facebook noile recorduri: au ajuns şi la 240 km/h!

Replica API 15 iulie 2015 | 08:03 578

Inconştienţi!

Inconştienţi!

Poliţiştii acţionează pe A2, mai ales de când s-a deschis sezonul estival. Radare în cascadă, acţiuni organizate, toate pentru a asigura un trafic rutier lipsit de incidente. Însă, chiar şi aşa, bucuria de a merge la mare sparge orice bariere, chiar şi cea legată de teama de a produce vreo tragedie sau de vreo amendă ori permis suspendat. Astfel, şoferii nu ezită să calce pedala de acceleraţie şi, în plus, fotografiază bordul şi postează imaginile pe Facebook. Printre inconştienţi se află şi un bărbat care a specificat că se află cu soţia şi copilul!

Vacanţă! Acesta este cuvântul care, din câte se pare, apare pe buzele tuturor celor care se află pe A2, cu destinaţia Constanţa. Chiar dacă oamenii legii sunt la datorie, şoferilor nici că le mai pasă. În plus, nici gândul că o tragedie ar putea interveni în orice moment nu mai este important. Pedala de acceleraţie este călcată cu putere, autovehiculul rulând cu peste 200 km/h. Dovadă stau fotografiile postate pe Facebook chiar de către şoferi, care ţin cu tot dinadinsul să se laude cu israva lor. Spre exemplu, Vio R. a postat o fotografie care arată că rula, pe A2, pe 11 iulie anul curent, cu peste 200 de km/h, postând mesajul: „Se curăţă tobele”. Ulterior, este întrebat cu ce maşină este, el răspunzând că este vorba despre un Mercedes C180. O altă persoană îl întreabă dacă se află cu soţia şi copilul, răspunsul fiind afirmativ. Nici de această dată, şoferul nu s-a gândit că poate le pune celor dragi viaţa în pericol, astfel apărând un alt comentariu: „Las-o mai moale, nu merită!” sau „te rişti aiurea”. În schimb, şoferul continuă să se ţină de glume: „Până la km 110 e bine. După, radare în cascadă, televiziune, sunt puşi pe treabă”. Prin urmare, important era că a putut să zboare precum vântul fără să fie prins, nicidecum că ar fi putut provoca o nenorocire. Şi, din păcate, acesta nu este singurul caz. O altă fotografie este postată de Ana N., pe A2, la km 190, cu menţiunea: „Mare, veniiim!”. Însă, kilometrajul indica 220 km/h. Totodată, un alt şofer a ţinut să arate că bolidul său a prins chiar 240 km/h. Nici pe A4 lucrurile nu stau altfel. Aici, Mădă a postat o fotografie care indica faptul că rula cu peste 200 km/h, precizând că se simte... „zurliu”. Prietenii acestuia nu l-au sfătuit s-o lase mai moale, ci doar să vină să plătească amenda. Acestea sunt doar câteva din cazurile vitezomanilor de pe autostrăzi, care au decis să se şi laude cu acest lucru.

Şapte autospeciale dotate cu aparate Radar şi un cinemometru cu laser TruCam

Poliţia Română recomandă şoferilor să conducă prudent, să nu depăşească limita legală de viteză şi să fie atenţi la carosabil. În caz contrar, riscaţi să vă alegeţi cu o amendă şi să rămâneţi fără permis de conducere şi asta în cel mai bun caz. În plus, radarele sunt la „datorie” zi de zi. „Pe A2 sunt şapte autospeciale dotate cu aparate Radar Autovision, precum şi un cinemometru cu laser TruCam, folosit tot în activităţile specifice. Când situaţia operativă o impune, fiind vorba de aglomeraţie sau sunt activităţi pe linia de constatare a faptelor de nerespectare a regimului legal de viteză, poliţiştii de pe A2 sunt sprijiniţi de cei de pe A3 şi A1 cu câte un aparat Radar”, a declarat, pentru „Replica”, inspector de Poliţie Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt din cadrul IGPR. Spre exemplu, la finele lunii iunie, fostul deputat Cristian Boureanu a fost prins de radar în timp ce conducea cu 190 de kilometri pe oră pe Autostrada Soarelui. Poliţiştii i-au suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile şi, în plus, i-au dat şi o amendă. Tot la finele lunii iunie, o altă persoană publică a rămas fără permisul de conducere. Este vorba despr fostul fotbalist Giani Kiriţă a fost prins în timp ce conducea cu 181 de kilometri în drum spre mare, tot pe Autostrada Soarelui. Acesta nu va mai putea conduce timp de 90 de zile.

S-au schimbat parapeţii metalici pe A2

Totodată, precizăm că, marţi, 14 iunie, în intervalul orar 07.30 - 20.00, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa au fost executate lucrări de înlocuire a parapeţilor metalici. Este vorba despre kilometrii 167 şi 175, unde a fost înlocuit parapetul median, motiv pentru care s-a circulat doar pe prima bandă pe sensul către Constanţa. Kilometrul 210 + 300 de metri, unde s-a înlocuit parapetul marginal, circulându-se pe prima bandă şi pe a doua bandă a sensului către Bucureşti. Pe A4 Ovidiu – Agigea s-au executat lucrări de înlocuire a parapeţilor metalici, în acelaşi intervalul orar. Aici este vorba despre kilometrii 13+700 de metri şi 10+800 de metri, unde s-a înlocuit parapetul median, motiv pentru care s-a circulat doar pe prima bandă pe ambele sensuri, kilometrii 16+700 de metri şi kilometrul 19, unde s-a înlocuit parapetul marginal motiv pentru care s-a circulat pe prima şi pe a doua bandă în ambele sensuri. „Le recomandăm conducătorilor auto ca la trecerea prin zonele afectate de lucrări să ruleze cu viteză redusă şi să respecte semnalizarea temporară instalată în zonele amintite”, au transmis reprezentanţii IGPR.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369