REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vizită a delegaţiei Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova la AEP pentru schimb de experienţă

Vizită a delegaţiei Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova la AEP pentru schimb de experienţă

Replica API 15 februarie 2020 | 00:00 292

Constantin-Florin Mituleţu-Buică

O delegaţie a Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova efectuează, sâmbătă şi duminică, o vizită oficială la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru schimb de experienţă.

Cele două instituţii au semnat anul trecut un memorandum de colaborare.

Potrivit unui comunicat al AEP, delegaţia din Republica Moldova, condusă de preşedintele instituţiei, Dorin Cimil, va avea, sâmbătă, o întâlnire cu preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, şi cu şefii departamentelor implicate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Scopul vizitei îl constituie dezvoltarea cooperării instituţionale prin realizarea schimbului de experienţă în direcţiile: finanţarea corectă şi transparentă a partidelor politice şi a campaniilor electorale, asigurarea condiţiilor optime pentru exercitarea drepturilor electorale ale cetăţenilor cu drept de vot în străinătate, organizarea şi desfăşurarea programelor de informare şi educare a electoratului, dar şi a celorlalţi participanţi la alegeri, organizarea cursurilor de instruire de tip BRIDGE, precizează sursa citată.

"Comisia Electorală Centrală din Moldova şi-a manifestat interesul faţă de experienţa şi succesele înregistrate de AEP în domeniul asigurării şi îmbunătăţirii legislaţiei electorale, finanţării partidelor şi a campaniilor electorale, informarea şi educarea alegătorilor. Autoritatea Electorală Permanentă apreciază interesul omologilor din Republica Moldova şi îi asigură de întreaga sa disponibilitate de a colabora activ şi susţinut în toate domeniile în care AEP poate furniza expertiză", mai arată comunicatul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367