REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Viziune managerială în Portul Constanţa: salarii şi bonusuri mai mari

Viziune managerială în Portul Constanţa: salarii şi bonusuri mai mari

Replica API 5 martie 2016 | 01:18 372

Aviz nefavorabil pentru bugetul pe 2016

Aviz nefavorabil pentru bugetul pe 2016

Bugetul pe 2016 al Portului Constanţa, întocmit de administratorii companiei de stat, prevede venituri mai mici şi cheltuieli mai mari, în special prin majorarea salariilor şi bonusurilor, motiv pentru care a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei de Dialog Social (CDS) organizată miercuri, 2 martie, la nivelul Ministerului Transporturilor. „Reprezentanţii Confederaţiilor Patronale şi ai Confederaţiilor Sindicale, reprezentative la nivel naţional, au dat aviz nefavorabil proiectului Hotărârii de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CNAPMC), aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

De precizat că în proiectul prezentat spre avizare se constată o creştere a veniturilor companiei din exploatare, concomitentă cu o scădere a cheltuielilor pentru investiţii raportat la anul 2015, dar şi o creştere a cheltuielilor de personal (cheltuieli salariale şi bonusuri). De asemenea, este vizibilă o creştere a cuantumului valorii dividendelor ce urmează a fi repartizate în continuare acţionarilor, toate acestea în condiţiile în care infrastructura Portului Constanţa se află într-un stadiu avansat de degradare, iar investiţiile companiei pe acest segment nu există”, se arată într-un comunicat ai Confederaţiei Patronale din port.

Reprezentanţii acesteia sesizează aspecte precum următoarele: „nu sunt asigurate servicii de siguranță și nici adâncimi minime ale bazinelor portuare și la dane – acestea reprezentând atribuții esențiale în sarcina companiei; veniturile din exploatare au crescut în condițiile în care infrastructura portului Constanța pusă la dispoziția operatorilor de către compania care administrează domeniul portuar este precară; numărul salariaților și valoarea cheltuielilor cu aceștia, raportat la gradul de eficiență al activității companiei sunt nejustificate, la fel este și valoarea mult prea mare a dividentelor ce nu ar trebui repartizate acționarilor, ci reinvestite în infrastructura portului”.

„Toate cele trei aspecte denotă în mod clar o deficiență managerială deja confirmată. Considerăm că o aprobare a proiectului de buget de venituri și cheltuieli în această variantă reprezintă o dovadă a relei credințe în administrare a conducerii companiei, a lipsei viziunii economice clare și a unei strategii viabile în scopul dezvoltării Portului Constanța. Toate acestea ar trebui amendate urgent de către autoritățile abilitate”, se mai arată în comunicat.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614