REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vlad Dragomir, elev de nota 10 şi atlet de performanţă

Vlad Dragomir, elev de nota 10 şi atlet de performanţă

Replica API 29 iunie 2011 | 00:00 111

Evaluare maximă

Evaluare maximă

Vlad Dragomir este unul dintre cei cinci absolvenţi din judeţul Constanţa care a obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională. El spune că subiectele au fost de nivel mediu spre uşor şi că oricine putea lua cel puţin o notă de trecere.

Pentru absolvenţii claselor a VIII-a examenele s-au terminat. Mai au un pic de emoţii la repartizarea computerizată de luna viitoare, dar în mare, situaţia lor s-a clarificat. Desigur că unii dintre ei nu au fost capabili să ia note prea mari, dar au existat şi mici genii, care nu numai că au absolvit gimnaziul cu media generală 10, dar şi la Evaluarea Naţională au luat tot 10. Este vorba despre doi elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII Gheorghe Ţiţeica, doi de la Şcoala cu clasele I-VIII Mircea Eliade din Cernavodă şi unul de la Liceul Teoretic Ovidius. Pe lista celor mai buni l-am găsit şi pe Vlad Dragomir, un adolescent plin de viaţă, pentru care şcoala a reprezentat dintotdeauna o prioritate, dar a ştiut să facă în aşa fel încât să aibă timp şi pentru sportul lui preferat, atletismul de performanţă, unde chiar mama lui îi este antrenoare. "Merg la antrenamente de şase ori pe săptămână. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi cred că cine spune că dacă practici un sport nu ai timp să înveţi, se înşeală amarnic", a precizat el. Pasiunea pentru carte a început din clasa I. De când a călcat prima dată într-o sală de curs şi-a propus să fie cel mai bun şi chiar a reuşit, iar rezultatele lui sunt cele mai elocvente. "M-am ataşat de Şcoala Gheorghe Ţiţeica din clasa I, motiv pentru care am decis să rămân acolo şi pe timpul ciclului gimnazial. În mare parte, totul îi datorez învăţătoarei mele, care mi-a şi îndrumat primii paşi. Ea m-a făcut să învăţ şi să înţeleg matematica şi de aceea, chiar dacă găsesc câte un lucru deosebit la fiecare materie, pot spune că, înainte de toate, prefer matematica", ne-a declarat Vlad. Şi pentru că nu poate învăţa non-stop, în timpul liber pe care îl are îi place să să se întâlnească cu prietenii, dar şi să se joace pe calculator sau PS3. Mai departe, tânărul a optat pentru Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, profilul Matematică-Informatică bilingv, pentru că a găsit o pasiune în calculatoare, dar în acelaşi timp vrea să înveţe foarte bine şi limba engleză. Pentru că este încă foarte devreme, nu s-a gândit ce va face după absolvirea liceului. "Până atunci mai este şi se pot întâmpla o mulţime de lucruri între timp, dar aş prefera să urmez o facultate în străinătate", a completat el.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614