REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vlad Vergelea, singurul constănțean premiat cu medalie de aur la Balcaniada de Matematică 2018

Vlad Vergelea, singurul constănțean premiat cu medalie de aur la Balcaniada de Matematică 2018

Replica API 29 iunie 2018 | 03:20 1106

Vlad Vergelea, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică Constanța, a adus acasă medalia de aur obținută la Olimpiada Balcanică de Matematică – Juniori, ce s-a desfășurat anul acesta în Rhodos, Grecia. Vlad participă la concursuri de performanță în matematică de ani de zile și are deja un palmares impresionant de premii, medalii și trofee. Anul acesta a fost singurul constănțean din lotul internațional pentru juniori, oglindind performanța lui Edis Memis de la seniori, care, de asemenea, a obtinut medalia de aur la Balcaniada de matematica pentru seniori, ce s-a desfasurat in luna mai în Serbia.

Balcaniada de matematică este o competiție anuală, în care intră în concurs cei mai buni elevi matematicieni din țările balcanice. Subiectele sunt de o dificultate foarte ridicată, iar concursul ține 4 ore și jumătate. Elevul menționează că nu i s-au părut totuși foarte grele subiectele, deși a observat că alți colegi de competiție au avut dificultăți. Vlad a obținut medalia de aur la această competiție și, alături de alți 5 elevi români, majoritatea din București, toți elevi eminenți, premiați cu alte patru medalii de aur, au poziționat România pe primul loc în clasamentul neoficial al numărului de medalii. Pentru a fi selectat în lotul național de la Balcaniada, Vlad a reprezentat Constanța la Olimpiada Nationala de Matematica de la Satu Mare, unde a obtinut Medalia de aur si Mentiune MEN, a făcut parte din cei 48 de elevi juniori luați în considerare pentru lot, după care a trecut prin alte cinci probe de baraj, care au dus la actualul lot de șase persoane. În palmaresul lui Vlad de anul acesta sunt și: Premiul I la European Mathematical Cup, organizat de Asociația croată ”Young gifted Mathematicians Marin Getaldic”, Medalia de aur la Concursul Național Stelele matematicii, organizat de Societatea de Stiinte Matematice din Romania, Medalia de aur la Concursul Internațional ”Mathematical Danube Competition”, Medalia de argint la Olimpiada Iraniana de Geometrie și Medalia de aur la Concursul Internațional ”Mathematical Grammar School Cup”. Un elev deosebit, apreciat de toți profesorii, Vlad este foarte ambițios în ceea ce privește propriul viitor și dispus să muncească în continuare pentru a-și dobândi visul – acela de a studia la o universitate de prestigiu din Statele Unite sau Marea Britanie. Din experiența intenațională dobândită până acum, Vlad a putut să-și facă o părere despre sistemul de educație la nivel de performanță și îl apreciază foarte mult pe cel american, în care se investește foarte mult în educație.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai nenea, Fethullah Gulen chiar e virgin asa cum spune? sau e pe invers? sau poate ca e pedofil, ceea ce nu ne-ar surprinde avand in vedere ca si Paul Schafer liderul sectei Colonia Dignidad era tot pedofil ca si Fethullah Gulen care este liderul sectei "hizmet" , secta care detine multe afaceri in Romania si aceste licee internationale. Nu ne mai aburiti cu toate olimipadele pentru a atrage tineri in scolile voastre pentru a fi spalati pe creieri
2
1
@cineva - alupigus
0
2
iar ati inceput sa faceti reclama liceului International de Informatica?de ce aceste licee din Romania inca functioneaza?licee de viitori jihadisti ai lui Fethullah Gulen,iar aceste"concursuri"sunt niste simulacre intre liceele islamiste ale"clericului"terorist Fethullah Gulen din intreaga lume,mai cautati pe google si vedeti cine este teroristul Fethullah,si gasiti ca este asteptat in Turcia sa dea socoteala pentru lovitura de stat din2016 care a organizat-o avand in spate pe amerikakani.Fethullah daca are coaie sa se intoarca in Turcia sa fie judecat si sa nu se mai ascunda prin Pennsylvania
11
2
Felicitari Vlad tie si celor care te sustin sa devii un om MARE Sa ti dea Domnul sanatate si mult noroc
6
0
Copil talentat care daca nu pleaca afara nu se va realiza.Romania este vanduta,nu are ce sa ofere tineretului.
4
5
Bravo pustiule!
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218