REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Vlad Voiculescu: România nu a cheltuit niciun cent pe doze CureVac

Vlad Voiculescu: România nu a cheltuit niciun cent pe doze CureVac

Replica API 23 septembrie 2021 | 00:00 738

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, afirmă că România nu a cheltuit "nici măcar un singur cent" pentru vaccinuri CureVac, având în vedere că acestea nu au fost aprobate.

Vlad Voiculescu

Precizarea vine după ce premierul Florin Cîţu i-a reproşat lui Vlad Voiculescu faptul că a semnat pentru achiziţia a 9.000.000 de doze CureVac, un vaccin care nu a fost aprobat, dar şi faptul că nu a fost prezent în centrele de vaccinare, pentru a promova imunizarea anti-COVID.

"Florin Cîţu se joacă cu cuvintele aşa cum s-a jucat cu bugetul sănătăţii - complet iresponsabil. Mai întâi de toate: vaccinul CureVac nu este încă aprobat, deci România nu a cheltuit nici măcar un singur cent pe acest vaccin. Apoi: dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi DACĂ acel vaccin ar fi fost aprobat şi DACĂ la momentul respectiv statul român ar fi considerat acest lucru oportun. Nevoia de vaccin în întreaga lume este enormă, iar vaccinurile care nu sunt folosite pot fi revândute - fie de către producător, fie de către statul care are dreptul să le achiziţioneze. Sigur, asta dacă nu cumva ţara respectivă are un mare meşter precum Florin Cîţu care ia atâtea decizii proaste încât vaccinurile expiră în depozite, aşa cum înţeleg că s-a întâmplat cu vreo 700.000 de doze de vaccin AstraZeneca", a scris Voiculescu, miercuri, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

El spune că a fost prezent în centrele de vaccinare, dar premierul nu a văzut acest lucru.

"Am fost în centre de vaccinare, dar domnul Cîţu nu a văzut. Sau poate se referea la centrele de vaccinare pentru 'speciali'. Acolo recunosc că nu am fost. Şi da, spre deosebire de alţi 'demnitari' care nu făceau decât să îşi plimbe fizicul şi să se laude cu munca altora, tăind câte o panglică sau 'dezvelind cine ştie ce placă de marmură pe vreo clădire publică în paragină dar proaspăt văruită', eu mi-am înţeles rolul mai degrabă ca unul de re-construcţie a unei instituţii puse la pământ de cei care nu se preocupaseră decât de poze şi declaraţii 'de la faţa locului'", susţine fostul ministru.

Vlad Voiculescu a răspuns şi reproşurilor referitoare la faptul că nu a fost prezent în seara în care au fost transferaţi pacienţii de la Foişor, subliniind că procesul a fost gestionat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, nu de Ministerul Sănătăţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mananci kakat sampaliule
1
0
Soogi pooola soarece infect
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920