REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vladimir Putin le ordonă militarilor ruși să contracareze noua armată a SUA: 'Vreau să ascult modul în care această potențială amenințare va fi neutralizată'

Vladimir Putin le ordonă militarilor ruși să contracareze noua armată a SUA: 'Vreau să ascult modul în care această potențială amenințare va fi neutralizată'

Replica API 3 februarie 2019 | 00:00 186

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut oficialilor militari de la Moscova să întocmească planuri pentru contracararea amenințării reprezentate de armele amplasate în spațiul cosmic, informează agenția de știri Tass.

"Suntem conștienți de planurile anumitor țări de a trimite arme în spațiul cosmic. Vreau să ascult modul în care această potențială amenințare va fi neutralizată", a declarat Putin, în cadrul unei întrevederi cu miniștrii de Externe și Apărăre de la Moscova, scrie mediafax.ro, conform stiripesurse.ro.

Pe data de 17 ianuarie, președintele american Donald Trump a dezvăluit noua strategie de dezvoltare a scutului antirachetă al SUA, document în care se afirmă că acest sistem trebuie să fie capabil să intercepteze orice rachetă lansată împotriva Statelor Unite, inclusiv rachete hipersonice.

În aceste condiţii, SUA intenţionează să amplaseze în spaţiu o reţea de senzori care să detecteze mai rapid lansările de rachete. De asemenea, Administraţia de la Washington plănuieşte să studieze posibilitatea de a amplasa interceptori în spaţiu, astfel încât SUA să poată distruge rachetele inamice încă din primele minute după lansare.

În martie, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia dezvoltă o serie de noi arme strategice inovatoare ce pot fi echipate cu focoase nucleare, inclusiv rachetele balistice Sarmat, vehiculul hipersonic de reintrare Avangard, o dronă subacvatică nucleară ce poate distruge porturile inamice sau o rachetă intercontinentală cu propulsie atomică.

Statele Unite consideră drept "îngrijorătoare" eforturile Rusiei de dezvolta arme spaţiale, inclusiv sisteme laser mobile pentru distrugerea sateliţilor în spaţiu, a declarat anul trecut Yleem D.S. Poblete, asistent al secretarului de Stat pentru Controlul Armelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasati vrajala ca oricum sunteti toti o echipa
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218