REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vlădoi de la Murfatlar a luat cu japca pământul de la neamuri

Vlădoi de la Murfatlar a luat cu japca pământul de la neamuri

Replica API 30 mai 2011 | 00:00 507

Fost viceprimar, în prezent consilier local,

Fost viceprimar, în prezent consilier local,

Consilierul local Ion Vlădoi, din Murfatlar, care ocupă şi funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PNL, sfidează legea, în speranţa că, vreodată, va ieşi primar şi nu va mai avea cine să ia măsuri împotriva sa. Mai exact, el, împreună cu tatăl său, au folosit "cu japca" terenul agricol aparţinând unchiului său, Marin Vlădoi, de pe urma căruia a încasat mulţi bani din indemnizaţii şi beneficiind din plin de roadele obţinute, timp de 9 ani.

După cum ne spune chiar Marin Vlădoi, unchiul consilierului local, este vorba de o suprafaţă de 5 hectare de teren, aflat pe raza localităţii Siminoc, potrivit titlului de proprietate, pe care au moştenit-o de la părinţi şi care trebuia împărţită între fraţi, în 3. "Când nepotul meu era viceprimar, în 2003, el s-a ocupat cu eliberarea titlului de proprietate cu 3 moştenitori: eu (Marin Vlădoi), Grigore Vlădoi - tatăl lui şi Elena Grecu, sora noastră, căsătorită cu Constantin Grecu. Abia peste 2 ani de la eliberarea titlului, fratele meu ne-a anunţat, între timp el a încasat bani de la guvern privind indemnizaţia. Şi în prezent mai primeşte această indemnizaţie. El se foloseşte de acest teren şi a cerut să îl treacă şi pe nepot, Ion Vlădoi, între moştenitori, că el s-a ocupat de formalităţi", ne-a declarat unchiul consilierului. Potrivit acestuia, nu s-a vrut împărţirea terenului, aşa cum ar fi firesc, ci au împărţit iniţial întreaga suprafaţă între ei, în 2 parcele, fără acordul lui Marin Vlădoi, chiar dacă şi el era proprietar. "Acum 5 ani, fratele meu a arendat terenul la societatea agricolă a nepotului Ion Vlădoi, fără aprobarea mea. Au primit de la Uniunea Europeană în jur de 50.000 de euro, pentru tot terenul, dar nu am văzut nici un ban. Au făcut un cadastru fictiv, ilegal, pentru că eu sunt bolnav, am mai multe operaţii şi trebuie să mă operez din nou. Îmi trebuie bani, pentru asta am nevoie de terenul acesta. Mă rog de ei să îmi dea şi mie partea mea, dar ei nu vor", ne-a mai spus bărbatul. Din câte se pare, a fost încălcat un drept real al persoanei, fiind vorba despre comiterea infracţiunii de tulburare de posesie. În acest sens, Marin Vlădoi a formulat, anul trecut, o plângere penală, dar de aici urmează partea a doua a ilegalităţilor din familia Vlădoi, cu girul unor oameni ai legii.

Marin Vlădoi: "Şeful poliţiei mi-a spus că nu îl poate cerceta pe Ion Vlădoi, că urmează să fie primar"

Dosarul a fost plimbat între Parchetul Judecătoriei Constanţa, Poliţia Oraşului Murfatlar şi Poliţia Municipiului Constanţa. "Pe data de 6 octombrie, dosarul a fost declinat la Poliţia Murfatlar, după ce, iniţial, fusese la Parchet, care l-a trimis la poliţia Muncipiului Constanţa. După 20 de zile de când dosarul a ajuns la Murfatlar, şeful poliţiei de acolo (Comisar Ovidiu Valentin Grosu - n.r.) mi-a spus că nu îl poate cerceta pe Ion Vlădoi, că este consilier şi că urmează să fie primar, iar şeful poliţiei trebuie să colaboreze cu primarul. Mi-a zis că o să trimită dosarul la procuror, să se ocupe el. Când m-am interesat la Parchet, peste un timp, dosarul nu a fost înregistrat, procurorul mi-a zis că nu a primit nimic", ne-a mai declarat Vlădoi - reclamantul. Mai mult, el a aflat că s-a încercat intenţionat tergiversarea cauzei în mod intenţionat. "Valentin Grosu a ţinut plângerea mea la el şi m-a minţit că a trimis-o la Parchet. Cumnatul meu, Constantin Grecu, mi-a zis că nepotul Ion Vlădoi s-a lăudat ceva de genul "şeful poliţiei o să ţină plângerea la Murfatlar până o să ies eu primar". Plângerea a ajuns la Parchet abia pe 4 decembrie, de unde s-a întors la Poliţia Municipiului, de ea ocupându-se comisarul George Şufanu", spune Vlădoi reclamantul. Potrivit declaraţiei sale, poliţistul, în loc să îşi facă treaba de poliţist, a încercat să facă pe mediatorul, încercând să-i împace pe cei aflaţi în litigiu. "Cred că cineva i-a băgat limba în ureche, pentru că tot a încercat să ne împace, dar asta după ce le-a expirat contractul de arendă şi au mâncat toţi banii. Şufanu zice acum că dosarul e la Parchet, dar nu mai ştiu ce să cred. Cât despre nepotul meu pot spune că mai are câteva dosare penale pe care procurorii le ţin la Parchet şi nu le dau drumul mai departe".

Poliţist iritat de întrebările legate de anchetă

Într-adevăr, dosarul pare a fi fost trimis la procuror. Contactat de "Replica", poliţistul Şufanu a precizat că nu mai este la el nici un dosar al lui Vlădoi: "Dosarul este la Parchet de săptămâna trecută. Dacă vrea să afle mai multe despre anchetă, să se ducă în audienţă la procuror. Eu l-am înaintat şi nu mă mai interesează de el, mi-am terminat treaba", a declarat George Şufanu. Întrebat dacă a încercat să intervină între părţi pentru a le împăca, poliţistul s-a arătat iritat de întrebare, bătând şaua cu faptul că dosarul nu mai e la el: "Nu am încercat să împac pe nimeni, e treaba lor. Dosarul e la Parchet, iar dumnealui poate spune ce vrea", ne-a mai precizat poliţistul. Reclamantul susţine că, dacă nu ar fi formulat plângerea, fratele său ar fi încheiat alt contract de arendă, fără a-i da vreun ban, cu toate că el este coproprietar. El susţine că organele abilitate în a face dreptate au căutat doar să tergiverseze cauza, în loc să se ocupe de rezolvarea cauzei penale.

Ion Vlădoi: "Ce treabă am eu cu partajul lor?"

În replică, consilierul local Ion Vlădoi susţine că, la mijloc, sunt jocuri politice. "Ce treabă am eu cu partajul lor, mai ales că eu nu sunt moştenitor? Ei sunt trei moştenitori, eu nu am nici o putere. Tata şi sora lui au concesionat partea lor. Cine îl ţine pe Marin Vlădoi să o concesioneze pe a lui? Unchiul este manipulat politic de către adversarii mei, probabil este şi recompensat pentru asta. A venit în primărie, a plâns pe umărul primarului, care l-a asigurat că o să-l ajute... Eu nu am firmă, iar terenul a fost concesionat firmei fiicei mele. El ne-a făcut plângere penală, dar eu nu am nici o calitate procesuală", ne-a declarat Ion Vlădoi - cel reclamat la autorităţi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108