REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vlasov, acuzat de furtul a 8 milioane de euro din banii Camerei de Comerţ a României

Vlasov, acuzat de furtul a 8 milioane de euro din banii Camerei de Comerţ a României

Replica API 18 martie 2013 | 08:47 730

Centrul de Afaceri din Mangalia, scos la vânzare prin mica publicitate

Centrul de Afaceri din Mangalia, scos la vânzare prin mica publicitate

Preşedinţii a nouă camere judeţene de comerţ din ţară au declanşat un război extrem de dur împotriva lui Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), pe care îl acuză de deturnare de fonduri, fraudă şi jaf, cu consecinţe deosebit de grave asupra Camerei, agenţilor economici şi economiei naţionale. Este vorba despre Nicolae Băcanu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Arad, Ion Brănescu, preşedintele CCI Argeş, Doru Simovici- preşedintele CCI Bacău, Ioan Micula- preşedintele CCI Bihor, Ionel Gagu- preşedintele CCI Buzău, Cristian Dobre- preşedintele CCI Dolj, Aurelian Gogulescu- CCI Prahova, Gheorghe Aldea- preşedintele CCI Sibiu şi Valetin Cismaru- preşedintele CCI Vâlcea. Aceştia au semnat o scrisoare adresată Preşedinţiei României, preşedinţilor Senatului şi Camereu Deputaţilor, Primului Ministru, dar şi ANAF, DNA şi DIICOT, în care sesizează "deturnările de fonduri, fraudarea şi jaful făcut la Camera de Comerţ şi Industrie a României, de un grup de Preşedinţi de Camere de Comerţ şi Industrie împreună cu Mihail M. Vlasov".

"Mihail M. Vlasov a conceput şi a pus în aplicare un plan diabolic de aservire a Camerelor de Comerţ şi Industrie, a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi a Oficiilor teritoriale ale Registrelor Comerţului, folosind un grup de preşedinţi de Camere de Comerţ şi Industrie, majoritar în Adunarea Generală şi în Colegiul de Conducere al CCIR, pe care îl manipulează numai şi numai în interes personal. În acest fel, se acoperă prin vot colectiv, neregulile şi ilegalităţile la care facem referire", se arată în scrisoarea trimisă şi pe adresa cotidianului "Replica". Cei 9 preşedinţi de CCI susţin că Vlasov intenţionează "distrugerea şi falimentarea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a societăţilor comerciale în care aceasta este asociat / acţionar: Romexpo SA, Rominvent SA, Centrul de Afaceri Marea Neagră Mangalia SA, Edimpres SRL etc., a întregului Sistem al Camerelor de Comerţ şi Industrie din România". Potrivit contestatarilor săi, Mihail Vlasov "a cheltuit, în perioada 2008- 2012, suma de 8.000.000 euro, reprezentând fonduri la dispoziţia preşedintelui fără documente contabile justificative". De asemenea, preşedintele CCIR "a prezentat, în fals, Adunării Generale sume cheltuite pe diverse linii bugetare fără ca să existe aprobarea rectificărilor bugetare", refuzând, în schimb, "justificarea cheltuirii fondurilor aflate la dispoziţia Preşedintelui, acelaşi lucru făcându-l şi Comisia de Cenzori", chiar dacă au existat solicitări oficiale în acest sens, din partea Colegiului de Conducere şi a Adunării Generale. Pe lunga listă a ilegalităţilor patronate de Vlasov, preşedinţii CCI judeţene sus menţionaţi (radiaţi, pur şi simplu, cu întregile structuri judeţene din organigrama CCIR, ca şi cum cele 9 judeţe nu ar mai exista- n.red.) se află şi una cu trimitere directă la Constanţa. Este vorba despre vânzarea, pe blat, după cum arată cei 9 preşedinţi de CCI, a Centrului de Afaceri Marea Neagră SA din Mangalia, printr-o modalitate cel puţin hilară: "pe site-ul CCIR apare un anunţ cel puţin de prost gust "Vând convenabil şi urgent Centru de Afaceri Marea Neagră"". Precizăm că toate documentele şi discuţiile legate de ilegalităţile comise de Mihail Vlasov au fost postate de dizidenţi şi pe un site dedicat subiectului. Vom reveni.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218