REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Voicu, condamnat la 5 ani închisoare cu executare într-un dosar de abuz în serviciu

Voicu, condamnat la 5 ani închisoare cu executare într-un dosar de abuz în serviciu

Replica API 18 februarie 2017 | 01:45 506

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat vineri de Tribunalul București la cinci ani închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat de intervenții la conducerea Electrica și Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferențial contracte, anunţă Agerpres.

Un judecător de la Tribunalul București i-a respins lui Cătălin Voicu o cerere de schimbare a încadrării juridice și l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, stabilind că legea penală mai favorabilă acestuia este Codul penal din 1969.

Magistratul a constatat că fapta de care este acuzat Cătălin Voicu este concurentă cu cea pentru care fostul senator a fost condamnat în anul 2012 la șapte ani de închisoare și a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de șapte ani închisoare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani. Instanța a menținut și confiscarea de la acesta a sumelor de 200.000 euro și 119.000 lei.

De asemenea, judecătorul a menținut decizia instanței din februarie 2016, prin care Cătălin Voicu a fost eliberat condiționat din închisoare pentru cei 7 ani primiți în primul dosar.

Instanța a mai decis ca inculpații din acest dosar să plătească în solidar către SC Servicii Energetice Moldova SA despăgubiri civile de 5.284.893 de lei, echivalentul a 1.391.339 euro.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fie impuscat cretinul ! Si transat precum porcii : cap , trunchi si membre ...
1
0
Macar tu ai ratat condamnarea cu suspendare. Vezi daca ai fost pupincuristul lui Ilici. Trebuia sa iei 15 ani.
1
0
macar ce am scris aratati la cei mari si face-ti voi asemenea reportaje ori sante-ti mana in mana cu hotii, mafiotii si cei icopetenti sa faca ceva ptr. tara si popor !
0
1
DACA VREI SA TE ANGAJEZI CA UN SIMPLU GARDIAN ITI TREBUIE CAZIER!! CUM E POSIBIL SA AJUNGI PARLAMENTAR SI SA FII INFRACTOR SI SA NU AI NEVOIE DE CAZIER???? CUM E POSIBIL??? VREM UN RASPUNS!!
11
1
Voicu-scarbosu-tipic psd!
8
1
Inca un exemplu concret pt bietii votanti ai ciumei comuniste.Vedeti pt cine se zbate guvernul lui Dracnea si pe cine scoate din kakat OUG 13 ? Unde este programul oltenasului mafiot si de ce nu a inceput cu marirea salariilor si pensiilor?Va spun eu,pt ca singura lor grija este sa-si salveze pielea.
7
2
Un dosar fabricat, noroc ca Dragnea o sa dea amnistia altfel ar ramane tara fara politicieni capabili de la PSD.
1
9
La multi ani Voicule! Meriti mai mult.
11
2
Cine l-a mai vazut pe Mazare in ultima perioada. E plecat de mult din tara, e papa, face plaja in Caraibe cu fetitele lui din turism. Ba ce destept este....
6
4
De ce justitia nu-l judeca pe radu mazare.Acest nemernic ,o lichea comunista,a furat la fel ca cirpaci la timisoara impreuna cu primarul ciuhandru,robu si chiar fostul viceprimar de timisoara Grindeanu.La radu mazare devine clar ca nu va fi judecat deoarece este sustinut de evrei cu care a furat constanta si mamaia.Evrei cazari din rusia au vrut sa introduca in germania lui hitler bolsevismul n-au reusit .evrei stapinesc lumea sunt foarte vicleni ,evrei sunt lupi pentru evrei.Judecati-l pe mazare chiar daca a furat cu evrei,s-au dat peste 150 de termene ,judecatori corupti nu-l judeca
7
1
Dar pe Mazare asta jegos si talhar cand mama ma-sii il condamna ?? Ca vrem sa aplaudam ! Merita si el sa primeasca o pedeapsa mai severa!
10
1
Asta e solutia Sa dea banii Asa se cuvine si pentru flota ,gala Bute,Basescu Mircea sa dea m,ormanul,Bica Udrea Cocos etc etcd
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614