REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Volkswagen ar putea plăti daune autorităţilor locale din Germania. Sumele cerute în instanţă, uriaşe. Ce i se impută gigantului auto

Volkswagen ar putea plăti daune autorităţilor locale din Germania. Sumele cerute în instanţă, uriaşe. Ce i se impută gigantului auto

Replica API 7 ianuarie 2019 | 00:00 337

Landul german Baden-Wuerttemberg solicită daune de la Volkswagen, după ce autorităţile locale au achiziţionat vehicule diesel care se confruntă acum cu interdicţii în oraşe precum Stuttgart, a anunţat Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Reuters.

Activiştii germani de mediu au obţinut anul trecut o în instanţă o decizie care a forţat oraşele să ia în considerare interzicerea vehiculelor diesel mai vechi pentru a aduce emisiile în conformitate cu normele europene de poluare.

Potrivit cotidianului, autorităţile din Baden-Wuerttemberg au deschis un proces la o instanţă din Stuttgart la sfârşitul anului trecut, solicitând despăgubiri de zeci de milioane de euro.

Volkswagen nu a confirmat informaţia. Dar compania a precizat că instanţele, în decizii anterioare, nu dat câştig de cauză solicitanţilor de despăgubiri, pentru că autovehiculele VW erau autorizate să circule la momentul vânzării.

Oficialii Baden-Wuerttemberg nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Publicaţia spune că au fost achiziţionate vehicule diesel pentru poliţie şi nu specifică modul în care Baden-Wuerttemberg a pierdut bani.

Din 2015 Volkswagen se află în centrul scandalului privind emisiile trucate.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
produsa de hitler ucisa de trump . cam atat a durat productia de automobile vw ,e greu e una din putinele firme ce nu stiu sa faca automobile,motoare pe benzina toate au probleme cu chiuloasa.vor sa lucreze cu ford au mai lucrat au scos panarama de touran-galaxy consuma 30 l.mercedes macar cumpara motorele pe benzina de le renault ,bmw a avut o colaborare cu peugeot au mai schimbat tehnologiile .una sa faci automobile din 1880 si alta din 1930 . primul automobil din Romania a fost un peugeot
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218